Snö och kyla…

magi, vinter , , , , ,

Det pratas mycket om promenader i det gröna. Att bli frisk i naturen. Just nu njuter jag av promenader i det vita. Snön ligger söm ett vitt täcke i skogen. När solen skiner gnistrar det som tusentals små diamanter.

Vem an vara stressad eller deppig i ett vackert vinterlandskap. Naturen skänker njutning, motverkar stress och sänker blodtrycket. Naturen är ett hälsopiller som håller oss friska. Redan efter 5 minuter ute i naturen förbättras vårt välbefinnande visar olika studier. 80 procent av befolkningen tycker det är nödvändigt för livskvaliteten att komma ut i skog och mark. När du promenerat ett tag, stanna upp och notera vad du ser. Fokusera uppmärksamheten. Det är att koncentrera sig på en sak. Följ en fågel med blicken eller följ ett moln och se hur det förändras.

Sakta ner tempot och vandra i tystnad. Lägg märke till varje steg du tar. Lyssna om snön knarrar under stövlarna. Bara sitt eller stå. Välj en plats där du vill stanna en stund. Sätt dig bekvämt på ett underlag och njut av stillheten. Se lugnet som en gåva. Blunda och lyssna på ljuden runt omkring. Vila i upplevelsen här och nu. Naturen är gratis och den finns alltid där som en källa till kraft. Njut. Naturen inte bara förebygger ohälsa. Den kan också hjälpa till att läka. Detta är verklig magi.

VINTRIGA HÄLSNINGAR FRÅN LAURA,