Snart kommer sommarsolståndet

andligt, Eld, Sommar, Trolldom , , ,

Årets härligaste dag närmar sig. För visst brukar midsommarafton vara härlig. Modet, lyckan, hälsan, energin och självförtroendet står i fokus. Det är nu du ska ta tag i momentet och göra det bästa av alla möjligheter. En dag för “Carpe diem”, med hjälp av alla solens gudar och gudinnor.

Inte bara midsommarstången, utan även alla härliga eldar, denna eldens dag när vi nästan har direktkontakt med andra dimensioner. Jag älskar spådom under midsommarnatten. Vill du inte se din tillkommande [du kanske har honom redan], då kan du plocka de 7 [eller 9, lite olika bland Sveriges landskap], sorterna blommor för framgång och rikedom. Fläta blommorna till en liten krans och häng ovanför kudden.

Du säger “Med 7 vackra blommor ber jag om hjälp, att få framgång och bli rik. Visa mig i drömmen hur jag förverkligar min lyckodröm”. Om du vill kan du gärna också be en ärkeängel om hjälp, Vem vore bättre än Raziel, mysticismens ängel, som ses som ärkeänglarnas trollkarl. I Värmland, som jag kommer ifrån, är det förresten 9 blommor som gäller, både för kärlek och framgång, så kolla upp där du bor. Låt sedan blomkransen sitta kvar på väggen och torka. De torkade blommorna använder du bäst till rökelse och upprepar din bön när du tänder rökelsen.

Blåklint känns känns för mig som midsommarfestens blomma. En av de som ska vara med i önskekransen eller önskebuketten ifall du ändå lägger under huvudkudden. Symboliserar bland annat rikedom och även givmildhet. Kanske får du en värdefull gåva! Blåklinten som rökelse används ofta i rökelse för att locka till sig kärlek. Även för att dra till sig rikedom – jag brukar då använda den vackra purpurfärgade klinten.

Jordgubbar är ett måste på midsommardagarna, likaså blåklint. Det är något som satt sig fast sen barndomen. Att jordgubbar är magiska vet vi – bara smaken är en dröm – tänk på chokladdoppade jordgubbar, med honung eller i mängder på tårtan. En magisk dröm på festen eller första dejten. Och naturligtvis ett måste som avslut på midsommarnatten. Kanske bara ett berg av jordgubbar och olika dippsåser eller varför inte jordgubben i bubblet.

Med kärlek och magiskt ljus från Laura