Småstressad

hälsa, magi, Meditera , , ,

Idag är det många som går omkring lite småstressade hela dagen. Något som kan skada kroppen ordentligt. Visst, vi är alla stressade lite då och då, men lär dig tyda tecknen i tid som hjälper dig stärka din motståndskraft mot den skadliga stressen. Det blir extra tufft när olika sorters stress staplas på varandra och man inte har någonstans att återhämta sig.

Bland tecknen hittar du sömnlöshet, koncentrationssvårigheter, oro, viktuppgång och försämrat minne. Det kan också komma till riktiga panikattacker, humörsvängningar, ont i huvud eller mage, trötthet trots att du sovit, irritation över småsaker, nedstämdhet eller rastlöshet. Vila hjälper inte.Sömnproblem blir det viktigaste problemet att ta itu med. Greppar man det, så är chanserna stora att klara problemet med stressen. Försöka med avslappningsövningar och meditation. Lite ljusmagi med avslappnande oljor på kvällen. Hemmaspa med härliga bad och varför inte yoga. Det finns fantastiska övningar mot sömnproblem. Lätta att hitta gratis online, ofta tillsammans med andningsövningar.

När jag själv känner mig stressad blir det en kopp lugnande örtte, avslappnande musik och lite ljusmagi. Jag tar 3 ljus i min favoritfärg, grönt nu på sommaren, men det växlar. Sörjer in ljusen med kokosolja – nedåtgående rörelser medsols för att jorda – oljan är blandad med torkade lugnande örter. Blandade med torkad ros- och lavendel för doftens skull. Tänder ljusen och lägger mig i favoritsoffan med en stor mjuk kudde bakom ryggen. Antingen läser jag en älsklingsbok eller tittar på en favoritfilm. Brukar fungera för mig, men vi måste hitta det som är bra för oss själva.

Träning kan lindra stressen om vi gör det regelbundet. Om joggingturer eller styrketräning, det är upp till en själv – finns också mycket annat att välja på. Att röra sig regelbundet gör att både kroppen och hjärnan hanterar stressen bättre. Har förresten en kompis som går till gymmet och kör ett pass så hon nästan stupar när hon är stressad. Funkar för henne säger hon.

Egentligen är ju stressen till för vår överlevnad och kroppen tål en hel del stress bara vi får vila upp oss ordentligt emellanåt. Stresshormonerna gör att vi blir fokuserade och sådär riktigt taggade. För att prestera på topp behöver vi lite stress som skärper våra sinnen. Bara vi kan slappna av sedan.

Med härliga wellnesshälsningar från ditt medium LAURA