“Smarta” tips…

blog , , , ,

Jag brukar ju alltid tjata om att skriva drömdagbok. Men det är också smart att skriva av sig sina problem! Det kan påverka minnet, koncentrationen och förmågan att lösa problem.

Att skriva av sig negativa tankar och stress, inte bara skriva vad som hänt under dagen, det hjälper att höja prestationer och även att få ett bättre minne. Så förutom drömdagboken, borde vi också ha vår problemdagbok, där vi skriver ner vad som tynger oss. Liksom vi borde notera våra dagdrömmar. Dagdrömmar gör oss också mer yoga er kreativa. Avslappning får man också genom att umgås med snälla människor.

Lyssna på musik. Smartast är att lyssna på Mozart. Om man lyssnar på klassisk musik ökar förmågan att lösa problem med 15 procent. Om du har svårt att minnas, kan du förbättra minnet genom att aktivera sinnen som lukt och känsel. Det hjälper korttidsminnet. Doften av choklad och även pepparmint ska vara effektivt för minnet. Om man sover tillräckligt bra och länge ska man till och med kunna lösa problem i sömnen. Så försök att alltid få nog med sömn. Har du kul och skrattar ofta är det också bra för hjärnan och minnet. Och lär dig då och då något nytt, då aktiverar du hjärnan så den skärper till sig. Ju mer vi använder hjärnan, desto effektivare blir den.

Med hälsningar från Laura.