Skördemånen i september.

Uncategorized , , , ,

Fullmånen i september, som kallas skördemånen eller vinmånen, kommer denna månad redan den 2 september i år. En månad full av magi. Denna sena fullmåne är också den sista när det är lämpligt skörda och att samla in medicinalväxter. Jag skrev om det en gång tidigare. Genom månens dragningskraft stiger de verksamma ämnena upp i växten. Som vid ebb och flod. När månen syns i sin fulla prakt är det en kraftfull tid. Till och med själva jordens yta reser sig under fullmånen. Den som följer månens faser gör likadant. Det är en tid för aktivitet, handling och utåtriktad energi. Om du utför ritualer vid fullmånen så är det bästa tiden att släppa sånt du kan/vill avstå från. Nu är det tid att göra plats för lycka och välmående. Glöm inte att ladda dina magiska kristaller och andra magiska föremål i fullmånens sken.

Rött Vin, Glasögon, Brasa, Red, Vin

Månaden fortsätter med skörd av alla de slag. Allt mellan hö, olika sädesslag, frukter, bär, grönsaker och mycket annat. Allt som man inte skördat under augusti månad, som egentligen är skördemånaden, det måste tas om hand i september. Detta är också vinets månad och vin är alltid magiskt. Inget förmår lyfta en måltid så som ett gott vin. Med eller utan alkohol är smaksak. Kärt barn har många namn – de gamla indianerna kallade den här månen majsmånen. Vi går snabbt fram emot höstdagjämningen som infaller den 22 september i år. Det är dagen då året vänder in i den mörka perioden när nätterna blir längre än dagarna. I nyhednisk tro firas höstdagjämningen som en förberedelse för den mörka årstiden. Asatroende firar höstblot och i den nyhedniska wiccareligionen firar man Mabon.

Väg, Skog, Säsong, Hösten, Liggande

Höstens vackra färger inbjuder till underbara långpromenader. Jag älskar höstens dofter av fuktiga blad och jord. Ännu mer älskar jag den mysiga tid som nu ligger framför oss. Massor av tända ljus, härligt doftande blomster eller örtpotpurrier, tall eller granris i stora vaser, vackra, färgsprakande höstblommor och så svenska, nyplockade äpplen.

Mushroom, Mossa, Mini Svamp

På höstens svampturer slutar jag heller aldrig att fascineras av alla olika svampar som dyker upp. Alla våra ätliga, goda som vi plockar ner i våra korgar. Men även dessa olika vackra oätliga, men ack så magiska. Njut nu av höstens färgprakt och rika utbud av de härligaste ätliga och oätliga överraskningar.

Ljus och kärlek från Laura