Skogspromenader

fågel, glädje, hälsa, harmoni , ,

Just när solen börjar skina ner mellan träden är morgonpromenaden som bäst. Jag tror att fågelsången är det som fascinerar mig mest. Alla olika läten – de har alla sin egen melodi. Fick en gång i present en bok plus musik, med fågelsång, där jag lärt mig mycket om fåglarna och hur de låter. Rena rama terapin och även användbart vid meditation. Prova får du se.

Där jag går, är vägarna lite vildare, inte så välbesökta. Det är skönt så för jag brukar samla ätbara, nyttiga vilda örter fram till ungefär 2 veckor efter midsommar. De är nyttigast medan de ännu växer och innan blomningen. Det gäller att passa på för det går åt mycket, till både kryddning och ännu mer till rökelse.

De växter som växer i ens egen hemtrakt ska vara bäst, så det lönar sig att samla en del själv. Fina små björklöv är bra både som te och rökelse – för rening, nystart och hälsa. Enbär tar bort negativa energier, skyddar mot olycka, ger tur och pengar och hjälper starta på nytt. Bara för att ta ett par exempel. Det finns mycket användbart i vår natur.

Här ser jag ofta vilda djur. Nu på försommaren kan det dyka upp ungar frän älg, rådjur och räv, så vovven är alltid kopplad, trots att han är vältränad och lyssnar. Man vet aldrig och dessutom är det koppeltvång fram till 20 augusti – sådana regler ska man följa för viltets skull, även om vovven är lite sur.

Brukar gå till ett skogstjärn, för att få en härlig simtur. Har skrivit om det tidigare, att jag älskar att göra min “simmande meditation” som jag kallar det. Simmar då bröstsim med långa, långsamma arm och bentag. Nästan så jag glider fram. Andas djupt in vid ett simtag, ut vid nästa, samtidigt som tankarna flyger fritt. Fastnar jag, blir det som vanligt att jag koncentrerar mig på andningen. Simmar så ca 10 min.

Med ljus och kärlek från Laura