Skärtorsdagens runläggning

andligt, energi, hopp och tro , ,

Började i morse med en liten tur till Blåkulla, inte långt från där jag bor, för en runläggning – exakt under fullmånen 06.37. Blev först lite orolig eftersom jag som första fick upp runan Eoh som visar på att det finns något som det är dags att släppa taget om. Att göra ett avslut, så att det inte leder till blockering. Tiden är ju rätt nu under dagens fullmåne, att verkligen avsluta det som belastar oss. Om det nu är våra egna dåliga vanor eller kontakten med personer, som utnyttjar eller drar ned oss.

Verkar vara rätt tid för att göra “rent hus”- inte bara storstäda hemma utan också bland vänner och “vänner”. Om jobbet är en belastning, kanske börja leta efter något bättre. Här hemma har jag ett släp färdigt, fullt med saker som ska till återvinningen och inne några stora kassar till Röda Korset. Känns alltid befriande med plats i lådor och garderober. Passar till nästa runa jag drog – Dagaz, som står för insikten. Att bli medveten om hur det verkligen är. Runan säger också att det blir bättre tider nu, när mycket dåligt avslutas. Det är tålamod som gäller – förändringar ka ta sin tid, men ljuset är på väg.

Bjarka, läkekraften blev min tredje runa som handlar om Uniersums läkande kraft. Helt rätt i tiden nu när björkarna börjar knoppas och vi snart får möjlighet att dricka helande björksav. Finns att köpa, men du kan också tappa själv om du har björk på tomten eller känner någon som har. Detta är en positiv runa om nystart i livet. Drog en fjärde runa och upp kom vattnets runa Lagu som handlar om livets harmoni och att följa sin intuition. Sammanlagt känns det som att det kommer en riktigt bra tid. Vi behöver bara ha förtroende och tålamod att lita på vår inre känsla.

Med ljus och kärlek från Laura