Själens längtan

andligt, drömmar, själen , , ,

Det gäller att våga följa själens viskningar, om vi vill må bra och leva ett liv utformat efter vår själs längtan. Men det är svårt att söka sig inåt så länge man är i obalans. Balans är inte något som dyker upp en dag och stannar, utan det är något vi måste jobba för hela tiden. Wellness – att vara här och nu, andningstekniker och energiarbete tillsammans med positivt tänkande, kanske Attraktionslagen. Att sända ut positiva energier för att få positiva tillbaka.

Att lyssna till själen det betyder att hitta kärleken till sig själv och livet. Följa den där lilla gnistan som vi kallar för intuitionen eller magkänslan. Du behöver inte vända upp och ner på ditt liv för att komma dit – börja där du är idag, använd det du har och gör så gott du kan, så positivt du kan. Fokusera på nuet och häng inte upp dig på resultatet utan lyssna inåt. Luta dig tillbaka och se situationen som den är.

Tänk igenom vad som ger dig glädje och koncentrera dig på det. Det behöver inte vara något stort utan råcker med de små glädjeämnena som får dig att le och känna dig nöjd. Skriv gärna upp i en vacker liten anteckningsbok. Titta igenom när något känns tungt. Framför allt, sätt dig inte ner och älta och grubbla. Träng bort de negativa tankarna och gör något roligt istället.

Lyckan kan bli dig, när du lyssnar på din själ. Den där viskningen som försvinner så snabbt, det är den vi måste lyssna till. Börja när du vaknar och känn efter vad själen säger, det är viktigt. Hur du vaknar på morgonen sätter tonen för hela dagen. Om du har tid är det fantastiskt att börja dagen med en kort meditation, sådär 5 till 10 minuter.

Kanske har du vaknat så tidigt, att du har tid till en lite morgonpromenad. Helst i naturen. Kanske har du en vacker park i närheten. Det gäller att utnyttja höstens prakt, det om något är balsam för själen och den krispiga luften är bra för hälsan. I naturens lugn är det lättast att etablera kontakten med sitt inre jag. Ta chansen för en pratstund med själen.

Ljus och kärlek, med en viskning från min själ till din, LAURA