Saturnus ärkeängel

ärkeängel, energi, själen, spådom, , ,

Cassiel är den ärkeängel som är förbunden med planeten Saturnus. Han är även lördagens ängel, så be honom gärna om hjälp just på lördagar, som är hans dag. Tänk på att han står dig särskilt nära om du föddes på en lördag. Sägs att han är bra på att lösa problem, ta tag i svårigheter och skydda från dåliga energier. En mycket kraftfull ärkeängel, en av få som först sägs varit människa – väl därför så bekant med våra små och stora problem.

Jag älskar dimman på morgonen. Man säger ju att där det finns dimma, finns också magi. Alla linjer blir mjuka, suddiga som om vi vore i en dröm där allt är vänligt. Att ta en morgonpromenad i gryningens dimma är otroligt vackert och avslappnande. Kanske rätt tid för att be just Cassiel, som har en stor kraft att låta oss må bättre på “insidan”. Han hjälper att boostar vår intuition med gudomliga energi, så gående meditation vore på sin plats.

Saturnus är förresten inte bara planet, utan också guden Saturnus i den romerska mytologin. Skördegud och mänsklighetens välgörare, som också står för välstånd. Lögardagen = lördag kommer ifrån fornsvenska löga = bada, göra rent. Därför ska också allt renas på lördagen, kanske genom”lögarbastu” för oss själva när vi städat och rensat.

Saturnus är den planet vars kraft avlägsnar fiender och oönskad negativ trolldom – säger gamla böcker om spådom. Intressant att läsa om allt man gjorde förr, för att skydda sig mot ondska. Själv brukar jag hänga upp kransar av rönnbär på ytterdörren som skydd, men i år blir det kransar av enris, fulla med bär – dåligt år för rönnbär tydligen. Rönnarna är kraftiga och gröna, men utan bär. Dåligt nypon-år också, inga nypon alls. Kommer att använda mig av mycket enris och enbär i mina ritualer, nu när enen är stark.

Så här på hösten är det härligt att sätta sig vid ett lugnt vatten och meditera. Just idag känns det rätt att be just Cassiel om stöd vid meditationen. Han tycker om att hjälpa och är bra på att förmedla själslig styrka, samtidigt som han tar fram positiva tankar. Positivt tänkande kan vi nog behöva lite till mans så här i hösttider. Särskilt de av oss som älskar sol och varma bad – men sommaren kommer ju tillbaka.

Med ljus ock kärlek från Laura