Runornas magi

energi, rådgivning, spådom , , ,

Annat än hos korten som förutsäger framtiden, har runorna i sig självt magiska egenskaper. De slaviska, de nordiska och även andra. Att använda forntida runesymboler sägs ha en stark kraft. Varje tecken har en viss energi som hjälper till så du kan nå dina mål. Eller stärka dina karaktärsegenskaper så du når framgång. Det är upp till dig själv om du vill använda skandinaviska, slaviska eller kanske andra runesymboler. Runesymboler användes av forntida slavar som amuletter eller som talisman.

Runorna sägs kunna hjälpa dig med kraften från det runtecken du väljer. Du kan ha tecknet som halsband, armband eller bara i en liten påse i fickan. Runan Feh = Rikedom till exempel används ofta, likaså Bjarka = Läkekraften, naturväsen och inre skönhet [min favoritruna] eller Sunna/Sol som säger att “lyckan kommer att stå dig bi”. Runans kraft ska frigöras när du håller i den!

Det magiska syftet med runorna var väldigt viktigt. De var kraftigt laddade symboler, som hade uppenbarats för Oden först efter nio dagars lidande. Runorna kunde användas positivt som skydd, bot mot sjukdomar och för spådom. Negativt för besvärjelser mot fiender. I grundbetydelsen verkar de positivt för att kommunicera med gudarna och skydda mot det onda.

Futharken som det kallas är runalfabetet, uppkallat efter de sex första tecknen i raden. Vikingatidens vanliga runalfabet hade 24 tecken som på 700-talet i den yngre futharken reducerades till 16 tecken. De flesta inskrifterna gjordes på trä, men det som finns kvar är en del tecken ristade i sten. I Sverige har det funnits tre olika runrader. Den urnordiska, den vikingatida och den medeltida runraden.

När jag spår i runor brukar jag använda läggningen Tors kors med fem runor när det gäller en specifik fråga eller problem. Då får jag fram vad som ligger bakom och vad som måste göras. Plus både kortsiktigt och långsiktigt resultat. Säg gärna till när du ringer om du vill bli spådd med kort eller runor – det finns förstås möjligheten med kristallkula och pendel också. För det mesta kommer jag ihåg att fråga.

Med ljus och kärlek från Laura