Rödmånen den 3 augusti.

Uncategorized , , , , , ,

Kommande fullmåne kallas rödmåne och står som mäktigast klockan 18.08 den 3 augusti. Just under den här månen är det bra att skörda medicinalväxter, för månens kraft verkar som vid ebb och flod. Den drar upp växtsafterna i plantorna, så de blir särskilt verksamma. Dessutom är det början av skördetiden.

This image has an empty alt attribute; its file name is image-28.png

I många häxkulturer, som följer wicca traditionen, samlar man just under fullmånen till Esbat [ungefär glädje på franska] för att hålla mindre sammankomster. Detta är en perfekt kväll för att tända levande ljus och rökelse. Det ska också vara en perfekt kväll att lägga tarotkort och kanske meditera.

This image has an empty alt attribute; its file name is image-29.png

Under tiden som månen håller på att bli full, är det en perfekt tid att hålla på med drömmagi och drömtydning. Senare under fullmånen ska du lägga dina kristaller i vatten[i en glasskål] och ställa i fönstret för att laddas av månens magiska strålar. Lägg också ut andra magiska föremål att laddas av månljuset

I fullmånens sken är det också bra att göra sig av med sådant, som inte längre är till nytta. Ta 3 pappersark och skriv en sak, situation eller kanske person som du inte längre vill tänka på, en på varje papper. Låt pappret brinna och landa ner i en skål mad vatten. Ta gärna en lång, meditativ promenad under fullmånen och tänk igenom det som betyder mycket för dig i livet. Månen representerar våra känslor och den trygghet vi behöver, den är förbunden med vårt undermedvetna och förstärker våra instinkter. Vill du få klarhet i en situation, sägs det vara bra att meditera under fullmånen.

This image has an empty alt attribute; its file name is image-31.png

Det är en kraftfull tid när månen syns i sin fulla prakt. En tid för aktivitet och handling. Helt enkelt tiden att få saker gjorda. Fira livet och ta hand om helande av kropp och själ. Kraftfulla örter under denna tid är tex vitlök, oregano, cayennepeppar Njut av fullmånens utåtriktade energi genom firande, social samvaro eller romantik. Tänk på att månen är hon, en kvinna. Mångudinnan sägs vara ärkeängeln Haniel.

Ljus och kärlek från Laura