Picknick i månsken och regn?

blog, Livsstil, Måne, Meditera , , ,

Det har varit noga planerat ett tag nu. Vi är några stycken, jag och tre {mångalna} till, som planerat en picknick under fullmånen i morgon natt. Blev lite betänksam när jag tittade på väderleksrapporten, men vi har nu beslutat att picknicken blir av. I alla fall på terrassen under tak. Kan bli rätt mysigt med polojumper och poncho. Vad gäller myskläder har hösten sina fördelar.

När man sitter där i mörkret med tända ljus finns det mycket att se, men våra planer är lite mat, sedan gemensam meditation och musik från shamantrummor. Jag brukar använda mina lite till husbehov, men en vän som kommer hanterar trummorna rent mästerligt. Vi kommer den här gången att utföra våra fullmåneritualer till det dova ljudet från trummor.

Det är rätt roligt att sitta i mörkret nu dessutom. Vi har mycket fladdermöss i skogen där jag bor och det är härligt att se dem flyga runt i mörkret och jaga mygg. Visste du att en enda fladdermus kan äta upp till 1000 myggor i timmen. Det är ett naturens mirakel tycker jag.

De är en mytomspunnen djurgrupp, dessa mörkrets härskare. I Sverige är de absolut fridlysta, dvs får inte dödas, störas eller flyttas – men vem vill flytta på så fantastiska myggjägare. Ryktet att de är de verkliga vampyrerna stämmer inte heller. Endast 3 procent av alla fladdermöss dricker blod från andra däggdjur

På terrassen är det dessutom lätt att förbereda lite plockmat i förväg. Så passar man på att äta det mesta innan det blir riktigt mörkt. Jag tror inte att månen kommer att lysa upp så särskilt mycket när himlen är molntäckt. Då förlitat jag mig mer på många levande ljus.

När maten är bortplockad täcker jag bordet med en- och tallris, som ger skydd mot negativa energier och ger beskydd mot ondska. Dessutom står de för lycka, framgång och förmögenhet. Inte så dumt, plus att de doftar härligt. Jag brukar lägga citronskivor och kanel däremellan också för att förstärka väldoften. Kanel betyder också snabba pengar, så det passar till en och tall.

Med mysiga, lite regnvåta hösthälsningar från dItt medium LAURA