Ösregn på solens dag.

ärkeängel, Eld, magi , ,

Idag är det söndag “solens dag” och regnet öser ner. För mig och alla andra en perfekt dag för magi. Söndagen sägs ju vara ärkeängeln Uriels dag, den ärkeängel som ger dig nya ideér och följer dig till framgång. Uriel säger också att du ska tro på dig själv och vara positiv, för han hjälper dig hitta rätt väg framåt. Be gärna Uriel om hjälp om du mediterar idag. Han är också naturens ärkeängel och tyckte säkert att det varit lite för torrt i skogarna. Optimism är ledordet för söndagen – det är nu du ska samla kraft inför den kommande veckan.

Så inte så förfärligt illa med regnet, det kan bli en mysig dag hemma. Kanske några tända ljus som ger magiskt sken i skymningen. Guldskimrande ljus för framgång och varaktighet för allt du väljer att önska, om det nu är evig kärlek , pengaflöde, hälsa och/eller ett nytt jobb. Tre önskningar räcker för en önskeomgång – är det något du önskar väldigt, väldigt starkt, lägg då all intensitet på denna enda önskan.

Också en regnig dag kan vara vacker. Särskilt när solen börjar bryta fram mellan regnmolnen. Hoppets återkomst för en solig sommar, men även naturen behöver sitt vatten för att grönska och växa, så vi får lov att vara tacksamma. Vädrets gudar är ju ombytliga, så det är inte lätt att planera – inte ens meteorologerna kan förutsäga till 100 procent hur vädret blir.  Solguden Helios var i Grekland den som varje morgon åkte över himlavalvet för att se till att solen gick upp medan Zeus och Hera var de egentliga vädergudarna. I nordens asatro var det Tor och Oden som påverkade vädret. Tor övervakade väderleken i stort och Oden den som även hade andra uppgifter – kungen över de nordiska gudarna. Men jag föredrar dagens väderlekstrjänster, även om de inte alltid har rätt, hehe.

Med önskan om vackert väder!