Örtteer, för magiska moment ……

Uncategorized , , , , ,

“Om du är kall, värm dig med te. Om du är varm, svalka dig med te. Om du är nedstämd, vederkvicker dig te, om du är orolig, lugnar dig te”. William Glad 1809 – 1096

Tee, Örter, Mix, Torkade, Glas, Dryck

Hälsotrenden har gjort te och särskilt örtte till en “innedryck”. Det hetaste framåt hösten blir en rofylld stund med en varm kopp te. Passande nu i coronatider. I Tibet anses te som en helig dryck och till och med som en offergåva av buddistmunkarna. Ja och engelsmännen har länge betraktat “a cup of tea” som bot mot det mesta. Där oftast grönt, svart eller vitt te.

Tee, Tekopp, Höst, Hösten

Te är en mycket gammal och mytomspunnen dryck, med en historia fylld av legender. Till en början användes te som läkemedel och var mycket dyrt. Men det var först på 1700-talet som det blev en modedryck. Te av de flesta sorter sägs vara hälsa i en kopp.

Cupen, Tee, Porslin, Dryck, Inredning

I Storbritannien rekommenderas ofta att dricka minst 4 koppar te dagligen. Även i de flesta andra länder är man övertygade om positiva hälsoeffekter från många tesorter. Vanligt grönt, vitt och svart te har alla bra inverkan på hälsan. Bland örtte finns oändligt många som rekommenderas både för och emot olika hälsoproblem.

Tee, Teatime, Dryck, Bordsartiklar

Pepparmynta te har använts i över 2000 år främst för att lindra huvudvärk och matsmältningsbesvär. Persiljete är starkt urindrivande och har använts mot uppsvälldhet, PMS-, mens- och blåsbesvär. Te gjort på rosmarin eller salvia, piggar upp nervsystemet, hjärnan och minnet. Timjante hjälper mot hosta och halsont. Används också mot baksmälla. Te gjort på fransk dragon motverkar förstoppning och sömnlöshet. Detta för att ge några exempel.

Tee, Tekopp, Örter, Mynta, Balsam

Önskar underbara dagar med mycket gott te!

Ljus och kärlek från Laura