Önskan…..

Livsstil, Måne, Önskan , , ,

I går var både påskafton och fullmåne och då måste man väl fått önska lite extra….. Hade länge en tom önskelista framför mig. Önskade så mycket, att jag blev tvungen sortera bort lite – tre seriösa önskningar räcker vanligtvis för mina ritualer. Det ska ju dessutom vara några önskningar, som är genomförbara. Så jag brukar hålla mig till det heliga tretalet. Men denna gång blev det en fjärde önskan, som väl inte ens kändes möjlig. Att skicka sin önskan och sina positiva energier ut i universum ger lite hopp i vår oroliga värld. Så min extra önskan fick komma med på plats nummer 1.

Så vad kunde man önska denna speciella fullmåne och påskafton. Du har rätt – denna min kanske just nu rätt omöjliga önskan gäller fred på vår jord. Jag ber mångudinnan Lakshmi om hjälp – hon är den som har “ansvaret” vid just denna fullmåne, när både Vågen och Väduren är inblandade.

Lakshmi är ju hinduismens gudinna för rikedom och välstånd och Vishnus [den godes] hustru. Hon härskar dessutom över visdom, andlighet, lycka och skönhet. Hon brukar också kallas för Shri som betyder den lyckobringande, hennes blomma är Lotusblomman – hon förknippas så starkt att hon även kallas “Lotusen”. Vi har ju fortfarande ett par dagar på oss när vi kan utnyttja den fulla kraften från fullmånen. Man brukar säga …. från 3 dagar innan till och med 3 dagar efter. Känns viktigt att säga, eftersom jag sällan känt så otroligt starkt av någon fullmåne som just denna. Om du redan skickat din bön till fullmånen är det inte för sent att skicka en till!

Fullmånen gick in i vågen, något som kändes väldigt bra nu när annars Väduren, eldens mäktiga tecken, härskar. Det kan bli lite för kraftfullt om man ser att eldens makter härskar. Vågens balans var välbehövlig. Nu får vi hoppas att Väduren håller sig lugn, för redan den 20 april kommer vi in i den trygga Oxens tecken, ett mer stabilt jordtecken.

Själv kommer jag fortsätta min lilla ritual för freden och varje dag tända tre vita ljus för frid och harmoni. När jag ber för samma sak, behöver jag inte heller byta ljusen utan kan använda samma. Låter ljusen brinna minst 10 min. varje kväll, när jag sänder min bön till universum. Bredvid står en bukett torkade olivkvistar och som rökelse smulade olivblad, torkad vit vallmo och vit salvia.

Önskar dig en god fortsättning på påsken och måtte alla dina önskningar uppfyllas, hälsar Laura