Nymåne i september….

Uncategorized , , , ,

2 dagar kvar på sista kvarteret, sen börjar vi om igen- Den 17 september 13.01.29 är nymånen fullast. Den befinner sig då i Jungfruns tecken. Vi har Venus synlig som morgonstjärna, mest hela månaden.Den stillsamma, sensuella Venus har inflytande på konst, vänskap, kärlek och nöjen. En planet som vi gärna ser på himlen. Venus betyder dessutom vänlighet. Nymånen är ju tidpunkten för nya föresatser, för spådom, nya initiativ, spirituellt och andligt arbete. Önskningar om kärlek, karriär och rikedom. Särskilt skönt tycker jag det är att sitta hemma på nymåne kvällen och göra mina magiska ritualer.

Det bästa är att du skriver din bön/önskan för ritualen själv istället för att upprepa vad någon annan skrivit. Du utför ritualen för din skull och det är du som vill nå kontakt med gudarna. Så det är viktigt att du vet precis vad DU vill, inte upprepar någon annans nedskrivna tankar. Om du inte har en tydlig mening med det du säger, förblir det tomma ord. Det finns anledningar till att vi utför faktiska ritualer med en massa fysiska handlingar istället för att be inombords och bara hålla en mental kontakt med det gudomliga. Dels ser vi den materiella och den andliga världen likvärdiga. De båda världarna är tätt sammanflätade och att utföra våra handlingar både fysiskt och andligt gör att vi håller en balanserad kontakt med båda. De fysiska handlingarna förstärker avsikten och gör den mer effektiv. Vid månritualer vänder man sig direkt till Gudinnan och önskningarna brukar vara mer resultatinriktade.

Du vet väl att ärkeängeln Haniel också kallas Mångudinnan. Hon står för intuition, drömmar, medkänsla och ödmjukhet. Kärlek och relationer är också teman som Haniel tar hand om.

Till nästa gång, Ljus och kärlek från Laura.