Nu har vi landat i 2024

ärkeängel, drömmar, magi , ,

Det känns som om januari varit längre än den brukar till och med. Väl mycket beroende på vädret som har visat iskyla, snö, kalla vindar och storm blandat med några plusgrader och ishalka. Har flera gånger kallat på ärkeängeln Raquel, snöns och isens ärkeängel,  som sägs kunna styra över vinter vädrets makter och hjälpa oss när det blir för mycket.

Nu har vi redan första fredagen i februari och har väl vant oss rätt bra vid vädrets växlingar. Idag styr kärleksplaneten Venus över dagen, som fått sitt namn efter den mäktiga fornnordiska gudinnan Freja. En spådommens, kärlekens och stridens gudinna – hon som till och med lärde guden Oden sejd/=spå/konsten. Hon kör fram över himlavalvet dragen av sina två svarta jättekatter, Hogni och Tovner.

Annars är ärkeängeln Uriel, Guds ljus eller eld, den som sägs vaka över fredagen med sin visdom och hjälper oss ur svåra situationer, så vi hittar harmoni i våra liv. Han är också naturens egen ängel som ger oss hopp och ljus. Använd gärna kristaller när du ber Uriel om hjälp. Bärnsten, som representerar sol och stjärnor hjälper vid både psykisk och fysisk stress, eller tigeröga om du vill hitta en lösning för att komma vidare i livet. Olika mediala riktningar kan ge förslag när det gäller magi för dina drömmar.  Ytterligare ärkeänglar finns och fler kristaller att välja – du ska alltid välja det du känner för personligen.

Med ljus och kärlek – ha en fin fredag!