Nu blommar hägg och syren…

andligt, drömmar, hälsa , ,

En underbar tid, doftande av härliga blommor och skönt varmt dessutom. Efter lite svalkande regn är det helt perfekt. Jag njuter av att bara vara. På tomten växer flera stora häckar och buskage av både hägg och syren, så doften är obeskrivlig- brukar torka för rökelse och de torkade blommorna behåller en hel del doft. Som med rosens knoppar blir det bäst i luften uppe på vinden. Lägger förstås även in i olja för aromaterapi, något det känns svårt att vara utan. Ett härligt sätt att bevara sommaren även vintertid.

Sommaren i Sverige är MAGI med stora bokstäver. Det är nu vi kan fylla på med energier som behövs under den kalla årstiden. Vad gäller magi och ritualer i vår underbara natur har vi alla möjligheter. Bor vi inte i eller vid skogen har vi alltid en park och kanske en sjö eller älv i närheten. Här “kokar” inte asfalten ens sommartid och vi hittar alltid “andningshål”. Det finns saker i Sverige som jag kanske inte är så förtjust i, men fördelarna överväger och inget är fullkomligt, inte någonstans.

Inte ens vi själva. Mina tankar flöt iväg när jag drog dagens kort… älska dig själv, även dina små fel och brister, som en liten del av tarotkort nr 9 i bägare. Ibland ger oss korten kloka insikter, som att tänka på oss själva innan vi sliter ut oss för andra. Om vi själva strålar och är lyckliga, höjer vi även humöret på andra. För vem kan motstå en strålande leende människa.

Ha en bra dag! Sänder ljus och kärlek!