Njuta av livet

andligt, drömmar, harmoni, magi, spådom, Trolldom , , , ,

Begreppet njutning är brett allt ifrån att läsa en feel good bok i soffan framför brasan med en tallrik jordgubbar och glass, till en superlyx måltid på en stjärnbelönad restaurang. Tänker jag på njutning måste en kväll med hemmaspa vara med på listan. Underbara doftande oljor, ett krämigt schampo som nästan “bubblar” på huvudet och kanske ett bad med blå lera som gör huden sammetsmjuk….. Eller ett saltskrubb följt av ett doftande rosmarinbad. Blanda gärna i en handfull rosenblad också.

En kopp härligt örtte skulle nog räcka för mig, för att känna en riktig lyckokänsla. Eller riktigt lyxigt med ett gott bubbel, med eller utan alkohol. Maten skulle vara enkel. Några hackade rödlökar som jag fräser i fin ekoolja tillsammans små knackiga kantareller. Höjden av lyx för mig är när kronärtskockorna mognat, att koka dom och dippa bladen i finaste olivoljan med färska, hackade örter och vitlök. Mmmm !

Det finns mycket njutbart i livet. Vi måste lära oss att ta vara på de små roliga sakerna, för gör du något som får dig att skratta, så mår du väldigt bra av det. Se en rolig film eller tänk tillbaka på någon riktigt dråplig händelse. Skrattet och välbefinnandet kommer av sig själv. Det är magi och trolldom tillsammans.

En fisketur i solnedgången kan vara helt underbar. Själv behöver jag inte ens få fisk [är vegetarian], utan det räcker at glida fram på vattnet och titta på skymningen, solen som går ner i vattenbrynet. Finns nästan inget vackrare. Är jag ensam i båten blir det naturligtvis meditation. En där jag samtidigt manifesterar mina önskningar, så som om de redan vore verklighet. Sen gäller det att ha tro och tillit att det blir så!

De bästa chanserna att få mycket njutning i livet, det är om vi lär oss att njuta av livets små glädjeämnen. Skriv alltid upp när du märker något du mår alldeles särskilt bra av något – alltid bra att kunna ta fram en sådan lista när molnen hänger mörka och vi har en deppig dag. Såna dagar har vi alla nån gång ibland. Det viktiga är att inte låta motgångar bita sig fast, utan bara låta dem dra vidare.

Med magiskt ljus och kärlek, från Laura