När vindarna blåser från norr i vinternatten

andligt, förtroende, hopp och tro , ,

När kylan slår till, då gäller det att vara förberedd. Nordliga vindar kan vara bitande – så var varmt klädd  och med broddar under skorna för eventuell halka. Då han det faktiskt vara härligt. Jag brukar förena sådant väder med ljusmagi för skydd mot både illvilja och onda energier. Känns som om otrevligheter annars gärna dyker upp, när de tror sig ha vädrets makter på sin sida. Naturligtvis kan du också utöva din ljusmagi inne i värmen, men på en plats vid fönstret om du som jag älskar att utföra ljusmagi nattetid. .

När måne och stjärnor lyser över den vita snön, kan det vara riktigt vackert i vinternatten. Det känns nästan som trolldom att lägga sina tarotkort i månljuset, men jag har ju den där vanan, eller ovanan, att ofta lägga mina kort mellan 03 -04 även under vintern. Spöktimmen som den kallas. För mig är det andlighetens tid och luften är så tunn att kontakten med Universums andra sida känns lätt möjlig.

Välj gärna färgen på dina ljus efter dag eller önskan. En lördag som idag brukar jag själv tända svarta ljus för att åkalla Karma för att ställa till rätta vad oförrätter orsakat och “tvätta bort” all ondska. Lördagen är ju en reningens dag. Samtidigt låter jag rökelse med vit salvia brinna. Det blir också bruna tända ljus för familj och andra nära och kära – för hopp, framtidstro och förtroende.

Med ljus och kärlek önskar jag en trevlig helg.