När en stjärna faller

andligt, drömmar, magi, mörker , ,

Passade du på de senaste nätterna, att titta på Perseidernas meteorregn? Det var en fantastisk upplevelse med stjärfall utan dess like. Jag satt med önskelistan i handen, hihi. Du har väl inte glömt, att när en stjärna faller ska du alltid önska dig något. Nu “regnade” stjärnorna ner som snöflingor, så önskelistan hade kunnat vara hur lång som helst..

Visst ser det fantastiskt ut stjärnregnet, men egentligen är det ju gruset från kometer som regnar ner och förbränner. Magiskt är det vilket som. Perseiderna är väldigt speciella med upp till 30 stjärnfall i timmen. Tursamt nog syns de även om himlen inte är helt mörk. Så aldrig titta på fullmånen samtidigt – titta åt hållet där himlen är mörkast – och önska.

Vi hade ju dessutom fullmåne för några dagar sen och vargarna ylade som beskrivningen i en bok. Lyckades faktiskt få se en den här gången, normalt brukar jag bara höra dom i fjärran. Tur att min hund var kopplad, för han tittade väldigt intresserat på vargen – vi har ju koppeltvång till 20 augusti och snart börjar jakten. Då brukar vargarna dra vidare. Tillbaka igen till vintern. Den, vargen alltså, var så upptagen med sitt ylande, att han inte verkade märka oss. Måste varit alfa-hannen så stor som han var.

Det har varit en fantastisk tid med både fullmåne och stjärnregn, dessutom sydlig värme som gjord för månskenspromenader. Tycker i alla fall min hund, som tyckt att dagarna varit för varma. Han njuter av nattens lite svalare luft.

Själv njuter jag till fullo av både fullmåne och stjärnfall. Vanligtvis brukar jag göra mina månritualer och manifestationer helt ensam, men den här gången var vi en liten grupp, som har lika intressen och följer månens faser. Vi bestämde oss för att träffas vid varje fullmåne i fortsättningen. Det blir väl bara en eller två gånger till utomhus och sedan “flyttar vi in” med ritualer och allt.

Med ljus och kärlek från Laura