När allt går på tok

andligt, Meditera , , , ,

Vi har väl alla gått igenom sådana perioder någon gång. Till slut vill man bara ge upp. Vi dränerar oss från energi när vi är fyllda av negativa känslor, så då gäller det att ändra fokus. Inte stirra sig blind på allt som går fel. Själv har jag en liten fusklapp – min “glädjelapp”- en lista på små saker som ger mig glädje.

Just i tuffa perioder tar jag fram den, läser och försöker fokusera på en liten sak i taget som piggar upp mig. Lägger in små micropauser, när jag gör något, glädjande, roligt eller njutbart. Det är viktigt att landa i det ögonblicket. Jag tar också några djupa andetag efter varje aktivitet, för att känna att jag har kontroll.

Det är när du tvivlar på dig själv och livet känns mörkt, som du behöver ge dig själv omsorg och värme. Le, tänd ett ljus i glädjens och framgångens färg, orange. Elementet eld och höstens färg som sägs minska bekymmer. Smörj in ljuset med kokosolja, blandat med torkat apelsinskal och torkad lavendel eller någon annan doft du älskar. Du kan byta ut de torkade bladen mot några droppar eterisk olja. Glöm inte att smörja in oljan medsols neråt för att jorda din önskan. Ta bara pyttelite olja så det inte brinner. Det är bara veken som ska brinna.

Meditera och låt en orange-rosa bubbla omsluta dig. En så kallad “pink bubble” meditation. Du tar i tanken med dig dina viktigaste önskningar. Stäng bubblan och riktigt känn, att så härligt är livet. Känn att det redan är verklighet. Njut och andas djupt och regelbundet. Flyger tankarna iväg, koncentrera på andningen. Stanna i din bubbla där din önskan är verklighet, tills du tycker du mediterat färdigt. Blås i tanken iväg bubblan. När du släcker ljuset, vifta först lågan/röken mot dig och släck med en sked, om du inte nyper ut lågan. Du får inte blåsa bort dina önskningar.

Gör något helt annorlunda. Brukar du vara lugn och stilla, gör något dynamiskt och kraftfullt. Det behöver kanske inte vara ett repswing i solnedgången , men ska vara något omvälvande, nytt. Bara din egen fantasi sätter gränser. Det viktiga är att få nya tankar – en kick bort från tråkigheter.

Naturen brukar för det mesta kunna hjälpa. Det latinska ordspråket “medicus curat, natura sanat” betyder på svenska “läkaren behandlar, men naturen botar” är för mig inte bara alla fantastiska, läkande örter och vilda växter som finns i naturen. Det är också den balsam för själen som själva vistelsen i naturen ger. Den traditionella läkekonsten och dess mediciner är viktiga, så vi ska se örterna som ett mer naturligt komplement. Fråga alltid din läkare om råd, innan du tar alternativ örtmedicin samtidigt som du fått medicin av din läkare

Med ljus och kärlek från LAURA