Mot mörkare tider…

Uncategorized , , , , ,

Utomhus alltså. En tid jag alltid längtar efter…. Mysiga morgnar, eftermiddagar och kvällar. Levande ljus [och sådana med batteri] överallt. När man har husdjur eller småbarn får det bli batteri- eller eldrivna. I alla fall när man inte övervakar dom. Nu ligger det också mysiga plädar och jättekuddar överallt. Tekoppar på rad och skålar med nyttigt godis – nötter och torkad frukt. Jag vill utnyttja varje sekund. Inte mycket TV-tittande nu. Det blir mer en feelgood deckare eller en reseskildring. Älskar till exempel den lite äldre deckarförfattaren Jan Mårtenson. Aldrig för hemskt, alltid bra slut och vackra miljöer. Man lär sig dessutom en massa om Sverige!

Nåt annat jag absolut älskar är att läsa är Harry Potter, också något för mysiga “kryp upp i soffan” tider. Ett Hogarthem vore precis det riktiga, nu när vi redan är i andra halvan av oktober. När det kommer till Harry Potter så gillar jag till och med filmerna. Dessutom är hösten tiden, när jag helst håller på med ljusmagi. Inte bara vid full- och nymåne utan så ofta som tillfälle ges. Just nu är snart nymåne och jag brukar sätta igång med olika ljusritualer tre dagar innan. Just nu är det många önskningar, den här gången rätt allmänna, om bra energier och “bättre karaktär”, dvs jag vill gå ner 7 kg. Varför 7? Jo, då kommer jag ner till vikten jag hade för 7 år sen. Nyfiken? Det blir en hemlighet tills jag nått målet.

Ut med det gamla för att få plats för det det nya. Vi har ju faktiskt fortfarande avtagande måne, så det går bra. Jag tycker det är viktigt, att ordna och rengöra inför alla ritualer och spådomar. Använder alltid mina smudgesticks och/eller massor av örter i en trefotad kittel för rening. Mest blir det rening med vit salvia, men även lagerblad och enris! Jag har lärt mig att en nypa torkad flugsvamp också ska vara bra. I elden alltså, så det inte blir några missförstånd. Allra finast gör jag det på mitt så kallade altarbord. Där ligger en vacker duk, på den står massor av välputsade ljusstakar i både mässing och silver. Till den den önskan jag har nu har jag valt ut 3 vackra ljus i vitt, blått och grönt. Runt omkring ligger pärlor och kristaller, malakit, månsten, grön aventurin, tigeröga och många andra. Jag har också en liten fin önskedamm med grodor på kanten. Däri brukar den färska snittblomma som saka vara med vid nymånens ritualer ligga. Ska ligga kvar tills den vissnat.

Mina tre speciella ljus för den här ritualen kommer att sitta i tre mässingljusstakar. Jag smörjer in ljusen medsols nedåt för att jorda mina önskningar. Oljan är kokosolja blandad med torkade örter. Kokosoljan rinner inte som ex olivolja. Det gröna ljuset för hälsa med dillolja. Dilloljan brukar användas för spell för att läka och bota hela kroppen och få upp “på benen”. Tar bort det onda ögat! Brukar ibland slänga med lite rosmarin i oljan också, för det goda minnets skull. Det blå ljuset får oljan blandad med ingefära och enbär för styrka och framgång. Hehe, den här gången, så jag får kraften att hålla mig till sund mat och framgång att nå mitt mål. Det vita ska få mig att lyssna till min själs viskningar och stärka min inre drivkraft. Mitt mantra blir…… Jag njuter av min goda hälsa. Varje dag får jag bättre kondition. Så ska det vara. Upprepas 3 gånger.

Massor av ljus och kärlek från Laura