Mindfulness – stressa ner- njut av nuet.

magi, mindfulness, yoga , , ,

Njut idag, känn dig avslappnad i morgon… Mindfulness är något du kan tillämpa både hemma för dig själv eller på jobbet. Lyssna noga när du samtalar med någon. Kan du lyssna utan att avbryta? Utan att planera vad du själv ska säga, hålla med eller invända. Det är alltid viktigt, men särskilt viktigt när man pratar i telefon. Jag har själv kommit på mig ett par gånger och har nu börjat med mindfulness igen. Ta några andetag med full uppmärksamhet några gånger under dagen. Lyssna till de ljud du hör, uppmärksamt och närvarande. Försök att skärpa uppmärksamheten när du gör vardagliga aktiviteter. Var fokuserad på det du just gör. Just i medialt arbete är en absolut närvaro ytterst viktigt. Så för mig gäller det att lyssna, ta in och förmedla till 100 procent.

För mig har närvaro och njutning mycket med mat och dryck att göra. Jag låter verkligen mitt morgonte smaka och njuter av varje klunk. Så det får gälla som lite mindfulness. Eller när man låter en god glass smälta i munnen. Helt koncentrerad på varje bit. Det känns som både mindfulness och magi i kombination. Rådet att ta ett par djupa andetag innan maten är bra. Också att titta på maten innan man stoppar den i munnen. När du stoppar i dig mat, tänk på att titta, lukta, tugga, smaka och svälja med närvaro, Inte så att du i tankarna redan gör inköpslistan för i morgon. Det gäller att var närvarande här och nu. Då finns det moment när närvaron i nuet ger njutning.

Bäst av allt är nog ändå ett magiskt bad. Dusch i all ära, men inget går upp emot ett magiskt bad. För skönhetens skull och för att njuta av varje ögonblick. Just badet ger balans åt kropp och själ, så bada med eftertanke. I badet har du flera möjligheter. Du kan koppla av och bekämpa stressen. Du kan planera en jobbig morgondag. Du kan göra dig fräsch för en nöje på stan eller förbereda dig för en god natts sömn.. Tappa upp ditt bad med tanke på målet och fokusera på just det. En doft som känns rätt, Blanda i badolja så huden inte blir torr och “toppa” med skum så det känns lyxigt. Var helt närvarande och koncentrera dig på målet du har. Jag brukar ha lugnande musik i bakgrunden. Höjdpunkten är mitt magiska levande ljus. I passande färg för det jag tänker på. Insmort med nedåtgående, medsols rörelser, med fin olja och passande örter. Då har jag kombinerat mindfulness, njutning och magi, med en härlig stresslindrande upplevelse. Närvarande i nuet.

Med magiska mindfullhälsningar från Laura.