Min “skuggornas bok”

andligt, Eld, energi , ,

Sitter och bläddrar i min egen magiska bok eller min “Skuggornas bok”  som innehåller trollformler och magiska ritualer, som jag litar på och som verkat bra varje gång de använts. Ritualer som jag utför för deras symboliska värde och ceremonier som markerar stora händelser som påverkar livet. Glöm aldrig att be om beskydd innan du börjar ett energiarbete. Om man utför magi professionelt eller “bara” för husbehov behöver man en skuggornas bok där man alltid skriver upp sin magi.

Man skulle helt enkelt kunna kalla boken en dagbok om sitt arbete i magins tecken.  Jag har färgteman med dagens färg – som idag, tisdag, är det rött som gäller och jag ber den renande eldens ängel Samael om hjälp. Planeten är Mars och elementet är förstås eld. En dag när man kan göra det omöjliga möjligt. Ritualerna måste vara kraftfulla om det gäller att “manipulera” Universums planer lite grann. Jag brukar använda saker som representerar de fem elementen.

Iskuggornas bok ritar jag själv bilder till mina texter och skriver upp allt jag använder. Vilka kristaller, örter och ljus, ja till och med färgen på dukar och dekorationer med blommor, kvistar, kottar eller annat. Där berättar jag om min trollstav och om jag använt runor eller tarokort. Om jag haft kristallkula eller pendel som komplement. För det mesta använder jag min shamantrumma för att komma i rätt stämning eller jag lyssnar på klangskålars klang. Vad aldrig fattas på mitt bord är rökelse. Faktiskt 2 mässingskålar – i en bränner jag med renande salvia och från en annan stiger röken med örter för temat. Inte att förglömma den beskyddande cirkeln med himalayasalt runt bordet. Allt blir skrivet i min “Skuggornas bok”.

Med ljus och kärlek från Laura