Min älskade kristallkula

energi, kristallkula, Måne, spådom, , , , ,

De flesta spåkulor idag är av glas, men min gamla ärvda {fån farmor] är av tung kristall och rätt stor. Bergkristall som den är gjord av sägs också ge klarhet och öka fokus. Den ger klarhet och för bort dåliga energier, allt egenskaper som behövs vid spådom.

Kristallkulan har följt med mig, vart jag än flyttat här i världen och används flitigt under den mörka årstiden. Jag har försökt med lättare glaskulor, men för mig ger de inte samma resultat. För att få bra resultat behövs rätt ljusförhållanden, så den står på fönsterbrädan, bredvid datorn. Personligen tycker jag också att naturligt dagsljus är bäst – gryning eller skymning.

Olika ljusbrytningar gör att man kan se olika saker i kulan. Därför får det inte vara för ljust. Därför är gryning och skymning bäst, som jag redan antydde. När jag ska spå drar jag bort den svarta sidenduken som kulan annars ligger inrullad i. Jag tänder tre ljus, renade, jordade och insmorda med kokosolja och torkad vit salvia för skydd. Färgen på ljusen varierar efter kundens fråga eller speciella önskan, Jag håller den vänstra, mottagande handen över kulan och låter molnen – bilderna – sekvenserna tala till mig – tyder mina meddelanden.

Jag låter alltid kulan ligga kvar i den svarta sidenduken när jag spår online. Utomhus sitter jag gärna bekvämt med benen korslagda och håller kulan i båda händerna. Inte på vintern, men annars händer det ofta. Stativ använder jag aldrig, men det är en personlig vana. Har du köpt en egen? Tänk på att spåkulor kräver tålamod, så ge inte upp.

Jag använder nästan alltid änglatarotkort tillsammans med kulan och använder jag den inomhus står alltid tre tända ljus i halvcirkel bakom. När jag arbetar online är jag också alltid noga med att vara ensam i rummet, för att inte få in några främmande energier. Att spå i kulan är ett medialt arbete och kulan är bara hjälpmedlet. Som medium kanaliserar jag information som jag får om en viss fråga till en kund.

Kristallkulan hjälper mig att fokusera så att jag hittar rätt kanal. Jag uppnår ett slags meditativt tillstånd och det möjliggör att min kanal öppnas för bilder, ord eller kunskap från en annan källa. Det kan också vara så att jag förnimmer dofter. Jag strävar efter att vara tydlig i kommunikationen med mina guider och andliga vägledare. Men tro inte att allt kommer som en film. Det är bitar som måste fogas tillsammans – det är grunden till att jag gärna använder två eller flera olika hjälpmedel. Dessa bitar fogar jag sedan samman med svaren från tarotkort-läggningen.

Med magi, ljus och kärlek från Laura