Med eldmagi in i Drakens år

Eld, energi, spådom, , ,

I Kina börjar snart Drakens magiska år, direkt efter andra nymånen efter vintersolståndet, dvs 10 februari och draken sägs bringa tur, styrka, hälsa och harmoni. Det behöver vi väl alla! De sägs också driva bort onda energier och otur om man ställer dom ovanför ingångsdörren. Eller på taket där det är möjligt. Min drake hänger i fönstret ovanför skrivbordet – det gäller att ta alla chanser man får.

Draken är en symbol för makt och rikedom och det manliga elementet “Yang”- full av styrka och vitalitet. Hans färger är svart och guld, ädelstenen en ametist. Draken är mycket storsint, men kan också vara krävande. Eftersom Draken tillhör elementet eld kommer det att bli extra mycket eldmagi hos mig under 2024, något som behövs för alla de utmaningar som dyker upp och ska leda till framgång. Blir nog också extra mycket spådom, för att se vilka nya dörrar som ska öppnas och vägar som vi ska välja.

Här kommer det ofta att brinna levande ljus i svart för att mota bort onda energier och i guld för att locka pengar och framgång till huset – naturligtvis kommer jag också att lägga några ametister runt ljusen. Ametisten sägs ju ge klarhet när man fattar beslut. Den skapar känslan av samhörighet med Universum och är därför naturligtvis bra för andligheten och när vi mediterar. Den lugnar våra sinnen så vi blir mottagliga för budskap.

Med ljus och kärlek!