Mars månad

drömmar, energi, magi , ,

Termometern säger plus 8 och snön smälter med rekordfart, men “vädergudarna” spår kyla igen redan i slutet av veckan. Nu har ju månaden också fått namnet från stridsguden Mars, så man får väl inte föränta sig att allt går lugnt och smidigt. Planeten Mars är Vädurens styrande planet, zodiakens hjälte, med Yang-energi som är den maskulina kraften, ljuset och aktiviteten. Den röda planeten som förmår det omöjliga.

Magiska månaden mars bjuder på mycket. Inte att förglömma fullmånen den 7 mars i Jungfruns tecken, kunskapens och ordningens tecken – så ta inga chanser. Det är nu vi bara ska ta noga genomtänkta, kloka beslut.  Internationella kvinnodagen kommer den 8 mars och bäst av allt vårdagjämningen den 20 mars – sen kommer omställningen till sommartid sista helgen.

Nymånen kommer med vårkänslor, energi och nystart den 21 mars i  just Väduren, när massor av återhållen energi och kraft frigörs.  Vår vintertrötta själ vaknar så riktigt till liv ,efter att ha gått på sparlåga under vintern. Under vintern har vi kurat ihop oss på soffan med hett te, tända ljus och ofta med en varm yllefilt över oss. Men nu blir det andra tider. Alla planer vi smidit under vintern ska fullbordas. Vintern är ju inte direkt förändringarnas tid, utan det är nu vi ska ta tag i allt. Titta in i vår själ och se vem vi är, vem vi vill bli

Med ljus och kärlek från Laura