Månens mörka sida

magi, Måne, mörker , ,

När fullmånen nu avtar kommer vi in på månens mörka sida, den kvinnliga. En tid när vi ser mer inåt – intuitionen är stark och förmågan att hitta lösningar är stor. Glöm inte att vi alla bär på både sk kvinnliga och manliga energier, oavsett om vi är kvinna eller man. Det är nu tiden passar för magi som gäller förändringar av olika slag. Så här ett par dagar efter fullmånen är det fortfaran en bra tid att utföra ritualer för fullbordan av projekt, göra klart det vi börjat med – kanske studier eller något annat, en kurs, åka på den efterlängtade weekendresan, måla köket. Så vitt möjligt minska eller avbryta kontakter som stjäl energier. Kanske är det dags att sätta gränser och släppa taget om någon eller någonting som håller oss tillbaka.

Runt fullmånen brukar också våra drömmar vara väldigt intensiva och till och med komma med budskap inför framtiden. Be gärna mångudinnan Haniel, som ju också är ärkeängel, om hjälp att få meddelanden i drömmen. En drömfångare kan hjälpa till att leda rätt drömmar till din sömn och även förhindra mardrömmar. Ha gärna ett litet skrivblock på bordet bredvid sängen för att skriva upp dina drömmar när du vaknar. De brukar annars lätt försvinna i glömskans dimma. Ring gärna om du vill ha hjälp med drömtydning. Annars hittar du en hel del hjälp online.

När sedan månskäran blir allt mindre, ska vi passa på att bli av med både dåliga vanor och kanske hälsoproblem. Äta rätt och träna som stöd. Naturligtvis lyssna på läkare om det är allvarligare. Använd gärna alternativmedicin som örter och liknande, men alltid i samråd med din läkare. För mig brukar det vara en fas när jag rensar ut hemma, för jag har ovanan att samla på mig för mycket. Men med hjälp av månens mörka sida, dvs avtagande måne, brukar jag få grepp om samlandet och städa. Det känns helt rätt då. Än är månens kraft stark, så “städfasen” kommer mer framåt sista kvarteret, dvs den sista veckan inför nymånen.

Med ljus och mycket kärlek!