Månens magi i vinternatten.

andligt, magi, Måne , ,

Eller kanske riktigare …. en häxas bön under fullmåne och stjärnor. En bön om både fred och goda relationer. Ibland kan det vara bra att förlåta både sig själv och andra. Släppa den ilska och kanske vrede man känner – och överlämna allt till Universum. Skjutna pilar sitter där de sitter och stenen som är kastad kommer inte tillbaka. Men jag har fullt förtroende för att “karma” sköter sitt jobb. Karma betyder handling på sanskrit och buddhisterna ser karma som en naturlig kraft i universum där varje handling får en motsvarande reaktion.  Lagen om orsak och verkan.

Karma är ekot av våra handlingar, av det vi tänker, säger och gör. Om vi utstrålar positiv energi drar vi till oss bra sådan. Karma sitter inte och vässar sina klor för att straffa oss, hon väntar inte på att ge igen – Karma är speglad energi, ingenting annat. Du skickar ut positiva vibbar och får godhet tillbaka. Små handlingar av godhet gör detta vårt universum till en bättre plats. Men….. Visst vore det ibland härligt med en hämndens gudinna, som slog tillbaka gånger 3, men så är det inte. Tyvärr, tycker jag ibland.

Nu väntar jag på den kommande natten. Fullmånen visar sig i sin fulla prakt direkt efter midnatt och min eld brinner redan utomhus. Jag kompletterar med massor av rökelse, som jag strör i elden vid mina ritualer. Inte bara ändamålet, utan även doften är viktig för mig. För förlåtelsen blir det mycket torkad lavendel, blandad med salvia för att få bort dåliga energier. För skyddet tallbarr, som renar allt och alla – håller allt ont borta från hemmet! För andlighet och psykiska krafter blandas dessutom alltid gråbo och myskgräs i rökelsen.

Med kärlek och brinnande ljus, hälsar Laura