Måndag morgon, igen….

andligt, ärkeängel, energi , ,

Efter alla snö-, regn- och blåst-oväder  kollade jag lite extra på måndagsmagi innan jag satte igång med min morgonyoga och meditation. Denna månens dag är det vår kvinnliga sida som har sägandet. Intuition, magkänslan och även det undermedvetna ska fungera särskilt bra på måndagar. Med magi ännu bättre. Ärkeängeln Haniel, mångudinnan, är den som jag föreställer mig sittandes på ett moln, vakande över alla oss människor och som även ge oss råd, om vi ber om hennes hjälp. Om det nu gäller mån- stjärn- eller nattmagi är hon den som känns bäst för mig.

Andra pasande ärkeänglar denna måndag är som alltid Gabriel, som lyser i silvervitt med sina energier. Kärlekens, hoppets och framtidstrons ärkeängel. Eller varför inte Ofaniel som styr över alla månens cykler och dagar. Ofaniel, visdomens, intuitionens och kraftens ärkeängel, avbildas ibland som kvinna, ibland som en änglalik prins – änglarna som består av rena energier kan anta den gestalt de önskar. Han sägs vara både den mest mystiska och mest kraftfulla ärkeängeln. Men även Mikael, den främste av ärkeänglarna är ett bra val  denna grå måndag. Ger både beskydd och säkerhet denne ljusets ängel som lyser isblått.

Vi blir oftast lyckligare när vi lyssnar på vår intuition istället för att grubbla och lyssna på goda råd, som ibland inte är så goda. Kanske välmenande, men från en annan människas syn på saken. Ibland kan en spådom vara rätt och kunna visa oss vägen när vi har val att göra.  Spådomen visar det som händer om vi fortsätter i samma hjulspår och den kan verkligen ge en knuff i rätt riktning. En kortläggning med Änglatarot passar fint på en måndag.

Med magi, ljus och kärlek….