Magiskt sköna utedagar

drömmar, glädje, hälsa, Livsstil , ,

Det är bäst att utnyttja de vackra, ljusa dagarna innan återhämtningens tid kommer. Än har vi väl ett knappt par månader kvar, innan mörkret lägger sig som ett täcke redan på sena eftermiddagen och kylan sveper in. Alltså är det ut i naturen som gäller. Bärplockning är väl det som står högst på listan just nu. Är man ute och plockar bär känns det perfekt att klämma in en picknick också. Kombinera nytta och nöje.

Man får gott humör, redan när man tittar ut genom fönstret på morgonen – sol, grönska och blommor. Det gäller att ta vara på vår härliga [för det mesta] svenska sommar. Det kan till och med bli en frukost utomhus innan man ger sig iväg. Blåbär kanske som avslut, men först något ordentligt, om man planerar flera timmar i skogen. Det är inte bara blåbär som gäller, utan nu även hallon, björnbär och hjortron. Lingon och tranbär kommer senare.

Visste du förresten att våra vilda bär i äldre tid användes för magiska ändamål. Vilda hallonbuskar har de starkaste magiska egenskaperna. Tar du med dig några grenar hem skyddar de mot både spöken och sprit, fördriver onda energier och renar för att ge kraft för god ny energi. Arom av hallon trollar fram lugn, harmoni och även kärlek sägs det. Men alla dessa våra sensommar bär har magiska egenskaper som använts för att skydda, hitta kärlek, ge vackra drömmar och hålla fiender borta. Trolldom och elakheter kom inte in i huset, om man gjorde en bukett av ris och grenar från våra bär. De fick gärna torka med bären på – det gjorde kraften ännu starkare.

Man ger sig iväg med korgar och väskor och är man lite som jag, samlas det också rikligt även för magiska ändamål. Vill du ha tips för något särskilt, så fråga gärna när du ringer. Till exempel brukar jag samla olika sorters ris från bären och fläta samman till magiska ljushållare. Det behövs en hel del, när vi kommer fram till höstens alla helgons helg och även halloween.

Just för picknicken brukar jag gröpa ur meloner för att ha som “tallrik”, för naturligtvis blir det frukt och bär även till den lilla måltiden på filten. För det mesta brukar jag ha “gräddig” vaniljglass med till bären. Man ska äta hälsosamt med måtta, så lite glass då och då måste vara tillåtet.Själv älskar jag också örter överst på bär och glass. Mynta, citronmeliss eller basilika är omtyckt av de flesta.

Med ljus och kärlek från Laura