Magiska tider…

Uncategorized , , , , ,

Nu när året är som mörkast och ännu utan snö, eller lite snö då och då, är det för mig tiden för magiska eldar. Jag fick redan som barn lära mig tyda lågornas tecken. Min mor älskade den mörka årstiden och lärde mig betydelsen av hur röken steg, kom den emot oss eller drog den ifrån oss. Såg vi något i elden? .Det finns nog inget härligare än att se elden brinna i öppna spisen. Även om det kan vara mäktigt med en stor eld utomhus.

En stor eld ute brukar det bli vid speciella tillfällen, annars tycker jag att det är mysigare när brasan brinner i öppna spisen. Eld utomhus blir det därför alltid vid den lilla dammen i “trädgården” och för det mesta vid regnväder, så elden inte kan sprida sig. Säkrast så när man bor i ett skogsområde. Brukar sända healing eller spå i kort under tiden det brinner. Den öppna elden är något som för mig hör ihop med medialt arbete. Med spådom, med att öppna sinnet för andliga kontakter. Den är livet, energin och intuitionen. Samtidigt som jag älskar att arbeta med elden, har jag stor respekt för den. Den övervakas, både ute och inne.

Särskilt bra verkar eldmagin, när det är något du vill befria dig ifrån. Skriv det tre gånger på en bit papper, för att sen kasta i elden medan du säger högt vad du vill bli av med, också tre gånger. Skriv inte mer än tre olika saker samtidigt. Tycker det fungerar fint när det är någon dålig vana man vill bli av med. Jag brukar göra det lite speciellt, genom att skriva det som ett brev som jag klistrar igen när jag slänger det i elden. Tänk på 3×3 inte mer. Detta passar perfekt till kommande fullmånen, som vi har den 30 november. Du behöver naturligtvis ingen större brasa eller eld. Ett levande ljus och en liten papperslapp är helt perfekt. Tänk som alltid på att släcka ljuset genom att nypa ut det eller släcka med sked. Annars kanske du blåser bort önskningarna tillsammans med lågan.

Det är visserligen slitsamt med vedhuggning, men när brasan sprakar är det värt varenda sekund av mödan. Bra träning är det också.

Ljus och kärlek från Laura.