Magiska levande ljus…

magi, Uncategorized , , , ,

Det finns väl inget mer magiskt än levande ljus. Det är något jag använder väldigt mycket i mina ritualer, särskilt nu i vintertid. Det är härligt vid både skymning och gryning att sitta och se lågorna fladdra. På terrassen och på vägen till huset står lyktor, som jag tänder när det börjar mörkna. Det är så vackert i skymningen. De brukar få brinna ut, så vi har ljus ute i flera timmar. Sedan några år tillbaka gör jag mina ljus själv, så de passar för just mina ändamål.

På kvällen är det ofta tid för spådom med ljus. Då använder jag gärna te-ljus, helt enkelt för att jag bara använder ljuset för EN spådom, EN önskan, EN besvärjelse eller spell. För det är inte bra att blanda ihop olika ändamål. Varje sak ska ha sitt eget ljus. Är det samma sak, du tänker upprepa flera gånger, då är det bättre med samma ljus. Ta då ett längre ljus i en färg som passar till det du tänker på. Många frågar nu vad den bästa färgen är för ritualer om hälsa. Svar, alla nyanser av grönt! Grönt i riktning blått för att få med lugn och trygghet. Vad som blivit lite bortglömt är att tända en fackla utomhus. Facklan var i gammal nordisk folktro och trolldomstradition det som representerade solens ljusmakt. Att säga sin önskan med “ljusets makt” i sin hand känns mäktigt-

Det känns så skönt att sitta med en bok på kvällen, vid skenet av levande ljus. Jag brukar ha flera stycken på en välputsad mässing-bricka. Det ger ett härligt ljussken och mysig stämning. Just nu läser jag faktiskt Henri Gamaches bok “The Master Book of Candle Burning” från 1942. Jag har ett gammalt exemplar från min mor, men den finns också i nyupplaga från 1998. Samma författare har också skrivit “Magick of herbs” och flera andra böcker om magi. Namnet Henri Gamache är ett pseudonym på en annars obekant författare. Han har också skrivit boken “The Master Key to Occult.

Hälsar Laura med ljus, kärlek och en magisk bön.