Magiska kransar

Livsstil, magi, Trolldom , , , ,

Nu på hösten vill man gärna hänga upp några fina kransar. En av mina favoriter är med tallbarr, enris och kottar – helt magiskt och lätt att göra. Egentligen gör jag alla mina kransar för magiska ändamål – för magi. Kottarna står för rättvisa och karma medan tallens barr sägs bringa både hälsa och förmögenhet. Enbären och enriset ska ge lycka och gott om pengar. Dessutom ger de båda ett starkt skydd mot onda energier, så kransen är perfekt på ytterdörren.

Skönt att kunna plocka med sig nästan allt som behövs på skogspromenaderna med hunden. Så här kommer ännu en krans med tallbarr fylld med massor av glänsande små stjärnor.

Forntida kulturer identifierade stjärnorna som mäktiga gudar eller änglar. Gnistrande stjärnor påminner oss om himmelskrafter, som kanske kan påverka vår värld. De är ett vackert mysterium i universum och man ska alltid önska sig något när en stjärna faller. Stjärnornas konstellationer kommer från forntida mytologier. De representerar vägledning och skydd – himlen har använts som en tidig orienteringskarta. Vackert och välkomnande är en stjärnekrans, om på ytterdörren eller i ett fönster.

Det går fortfarande att hitta enstaka blommor och vackra kvistar med löv i skogen. Så varför inte binda några fina kransar att ha i håret. Jag band några kransar med revor av vinblad och renfana häromkvällen som skydd för myggen. Renfanan hjälper bra mot mygg och andra insekter om man sitter en kväll på terrassen. Hjälper även torkade. 2 augusti är kvällen man enligt tradition ska plocka och torka renfana för att hänga in i skåpen som malmedel. Men tänk på att den är giftig för barn och husdjur. Häng “buketterna” högt i klädskåpen. Hjälper gör den.

Så kan man förstås drömma sig tillbaka till sommaren, med med doftande syrener och massor av andra härliga blommor. Visste du förresten att syrenbusken tidigare planterades för att hålla ondska och dåliga energier borta från huset. Kanske tål det att tänka på och plantera en syrenbuske framför huset nästa år. Det är redan så man börjar längta till nästa sommar. Men det dröjer – nästa på “att fira” listan nu är Halloween. Inte heller att förakta. Håller just nu på att arbeta fram några nya Halloweenritualer.

Ljus och kärlek från LAURA