Magiska fåglar…

andligt, fågel, magi, Uncategorized , ,

Duvan som fredens och frihetens magiska fågel borde ju få vara med på första plats. Jämfört med många andra fåglar och djur är de väldigt intelligenta. Tänk brevduvor – under ett par årtusenden användes duvor för att skicka brev – de kan alltid hitta hem. De är självständiga, men lever mestadels som par inom gruppen, i duvslaget, och är mästare på att samarbeta. Märker du att duvor brukar försöka fånga din uppmärksamhet, kan det bero på att duvan är ditt kraftdjur. Det kan också vara fallet, om det dyker upp duvor ofta på din väg.

Annars är nog svanarna mina älsklingsfåglar. Vackra och stolta glider ett svanpar varje sommar omkring på ett skogstjärn här i närheten. Symboler för kärlek och trohet. En “andlig” fågel som hjälper dig förstå och vara öppen för nya tankar. Den är en konstens och skönhetens fågel, som är helgad åt Afrodite, kärlekens gudinna och symbol för lycka. Dessutom solguden Apollos fågel.

Lojalitet är viktigt för svanen, likaså ärlighet och värdighet. När en vit svan visar sig i din dröm är det viktigt att du är uthållig och följer dina önskningar. Då kan du bli belönad med både skönhet och rikedom. Ser du en svart svan i drömmen, då väntar det förbjudna, men charmiga. Det mystiska, okända väntar på att släppas fritt. Symbolen för magi.

Ugglan är också en av de mest magiska fåglarna, behäftad med trolldom flyger hon som en ljudlös skugga genom natten. Det är något med fjäderdräkten som gör att ugglan dyker upp utan ett ljud. Kan vara rätt skrämmande. Ugglor och magi hör ihop, dessutom symboliserar ugglan visdom. I de flesta länder anses de som goda och kloka. Den grekiska visdomens gudinna avbildas ofta med en uggla. Ugglan sägs hålla ondskan borta och kunna förmedla budskap mellan världarna.

Den lika kloka korpen sägs komma med goda nyheter och bära med sig magi till den han visar sig för. Korpen är intelligent – det förstod redan guden Oden, som skickade ut sina två korpar Munin och Hugin, betyder minne och tankar, för att de skulle rapportera dagens viktiga händelser till Oden före kvällen. Då gällde det att vara informerad om allt som hänt i världen. Det där med olyckskorp, det var länge sen det gällde. Mestadels symboliserar korpen nu visdom, tillgivenhet och helande krafter. Att se tre korpar ses som en signal att glädje kommer in i ditt liv.

Med ljus och kärlek från Laura