Magisk måne

HOROSKOP, medial, själen, spådom, Uncategorized , , , ,

Den här gången dyker nymånen upp i Stenbockens tecken. Mitt tecken, så det känns spännande. Jag älskar att följa månens alla faser med dess ritualer. Månen är ju känd för att vara känslornas gudinna och en grund för vår andlighet. Intuition, inlevelseförmåga och även ödmjukhet kännetecknar henne, liksom det mystiska och övernaturliga. För det mesta utförs ritualer vid nymåne och fullmåne. Nymånen är rätta tiden att sätta upp mål för nystart.

Detta stjärntecken, som sägs vara jordnära, stabilt och kanske lite tråkigt – det bjuder också på stabilitet och trygghet. Vi tänker efter innan vi “ställer till” något, det är vårt vanliga beteende. Inga klackar i taket här inte. Likaså vid spådom – jag “garderar” gärna min mediala förmåga med andra hjälpmedel. Tarotkort, kristallkula, pendel, runor ibland och levande ljus när jag inte har en öppen eld. Det har nog med mitt stjärntecken att göra, lite iallafall, att jag har så svårt för att misstaga mig.

Tänk nu också på att det vid månfaserna är mycket mer personligt än vid de stora högtiderna. Nu är det dig som person det gäller. Dina planer och dina önskningar. Fasen handlar om pånyttfödelse och det är bra att utföra ritualer för att starta något nytt. Om du önskar en ny kärlek, tänk på att be om den stora kärleken, inte om en speciell person.

Den här gången kommer nymånen så passande för mig, som jag nämnde, årets första nymåne står under Stenbockens inflytande. Jag försöker tänka på allt det som gör mig glad och koncentrerar mig på det. Det får bli tre personliga önskningar som jag skriver ner på en röd papperslapp en lapp för varje, tänder tre purpurljus för magi och mystik och lugnar mig genom djupa andetag och andlig musik. Idag får det bli shamantrummor. Önskningarna jag skrev ner är de som jag kommer att ta tag i på allvar under det kommande månvarvet. Saker jag tror på och som kommer från hjärtat. Jag visualiserar varje önskan som om den redan vore verklig. Så skriver jag ner en affirmation till stöd för min önskan. ex. “Jag är nöjd med att ha god ekonomi”. Om du ex vill byta jobb skriver du “Jag älskar mitt nya jobb”.

Detta med magiska ritualer passar så bra idag söndag, som är en dag för ny kraft inför den kommande veckan. Tänk igenom vad du har för mål med varje önskan. Tänk efter vad du kan göra för att det ska bli verklighet. Vad blir ditt första steg? Skriv också ner hur du tänker förverkliga din önskan. Tro på att du lyckas.

Med månskensljus och söndagskärlek från Laura. God fortsättning på det nya året!