Lycka, beskydd och förmögenhet

blog, förmögenhet, glädje, skydd

Det är vad våra rönnbär står för. När jag tittar ut genom fönstret ser jag tunga klasar på träden. Hoppas naturligtvis att det inte betyder mycket snö och kallt till vintern, men det stämmer inte alltid. Nu är jag glad för alla beskyddande klasar med rönnbär som också lovar lycka och pengar.

Det enda du behöver tänka på när du använder rönnbär för magi, det är att rönn och en inte tål varandra. De har ungefär samma egenskaper men bör inte ens bevaras i samma rum. Då kan de upphäva varandras kraft.

Det sägs att rönnbären har en stark kraft att beskydda från dåliga energier och till och med trolldom. Därför gjorde man förr och gör man fortfarande kransar av rönn och hängde upp på ytterdörren. När man gör kransarna ska man försöka få med så många stora klasar med bär som möjligt för det är särskilt bären som drar till sig lyckan, pengarna och förmögenheten. Häng gärna upp en kvist från trädet på ytterdörren om du inte har tid att göra en lyckokrans..

Rönnen kopplas i norden till guden Tor och sades skydda mot blixtar, storm och oväder. Det räknades sen urminnes tider som ett heligt träd, som skyddade både människor och hästar mot trolldom.

Rönnbären har en stark beskyddande kraft säger magin. Men visste du hur nyttiga de är? 3 rönnbär om dagen täcker behovet av vitamin C. De stärker ditt immunförsvar och är, liksom tranbär, bra mot urinvägsinfektion. En bra idé är att torka och använda som pulver i yoghurten eller på gröten. De smakar sötare efter frosten, men du kan också lägga in dem i frysen så försvinner också den lite bittra smaken.

De är väldigt goda som gelé, saft, marmelad och sylt. Eftersom de innehåller bensoesyra behöver du inget konserveringsmedel. Blanda gärna torkade rönnbär i brödet, så blir det mer hållbart och godare.

Många hälsningar, ljus och kärlek, från LAURA