Livet på landet

Livsstil, medial, Trolldom , ,

Den här tiden på året är det oslagbart att bo på landet eller bättre i skogen. Jag har turen att få bo i ett torp mitt i skogen. För naturen, djuren, fågelsången och vår svenska sommar är det en härlig plats på jorden. Bara synd att sommaren går så fort. Tycker det är nyss vi planterade frön och nu är växterna redan rätt stora. Tid både att äta och läsa på terrassen. Allt verkar smaka bättre utomhus.

Det blir också lite, lite mörkare varje kväll. Tiden för skymning är lång – en ideal tid för att ta fram spåkulan. Min kära, gamla kristallkula från farmor, min stora förebild i medialt arbete och en person som hade förmågan att se det positiva i livet. Hon kunde verkligen plocka fram guldkornen även i tuffare tider.

Älskar att spå i kristallkulan när det skymmer, helst utomhus med tre tända bivaxljus runt omkring den. Även om jag sitter inloggad på vår telefonlinje, är det nästan utomhus nu. Fönstret vetter mot skogen och står på vid gavel. Dator och spåkula på fönsterbrädan, likaså tarotkort och runor.

Önskar så att torpet stod vid skogstjärnen, men den är ett par kilometer bort. Här utanför finns iallafall en näckrosdamm full med grodor, salamandrar och ormar. Badar förstås inte så gärna i dammen, men älskar att sitta och betrakta “kräldjurslivet”. Intressant särskilt med ormarna – speciellt som ormen räknas som en av historiens viktigaste symboler.

Här i norden var ju Midgårdsormen guden Tors fiende och allt slutade i Ragnarök, jordens undergång. Då gillar jag den kinesiska betydelsen mer. Ormen betyder där både framgång och klokhet. I Indien beskyddas guden Shiva av en orm med fem huvuden – där symboliserar ormen frihet – omöjlig att tämja. Bäst tycker jag om den grekiska betydelsen, med ormen som följeslagare till läkekonstens gud!

Med ljus och kärlek från Laura