Livet i skog och örtagård

energi, magi, väder , ,

Så långsamt börjar örtagården vakna till liv. Åtminstone delarna som befinner sig i växthuset. Naturen börjar visa sin bästa sida och det blir grönare för varje dag. Känner själv hur energin inombords växer – nån sorts vädermagi skulle man kunna kalla det. I går kväll plockade jag för första gången i år en bukett färska orter för dagens tepauser, så just Te på citron-, choklad-  och pepparmynta sitter jag och njuter av vid mina kortläggningar.

Allt blir bättre och bättre för var dag, optimismen växer ikapp med ljusets återkomst. Magi är i luften. Månen som nu hat börjat växa så smått igen efter nymånen och börjar dra kraften uppåt och ger oss energi att övervinna svårigheter. Det är nu vi ska utföra magi som ger oss förbättrad hälsa – under den växande månen ska vi också plantera frön och magiska örter. När månen växer är vår kreativitet och utveckling som starkast, så det gäller att ta vara på tiden. Magi och ritualer verkar alltid bäst när de kopplas till den passande månfasen, så nu är bråda tider. Både i växthuset och utomhus vill jag hinna platera allt före nästa fullmåne som kommer den 5 maj. En penumbral förmörkelse, som den kallas när månen bara delvis blir mörkare. Det gäller för nästan alla växter att  de gror och växer bättre när månen är tilltagande, så det gäller att passa  på.

Intuitionen blir allt intensivare när månen växer. Det sägs ju att månen är känslornas härskarinna, som också påverkar vår andlighet. Månen är symbolen för det mystiska och vårt undermedvetna, vårt minne och förflutna. Inte underligt att man förr trodde att månen hade en koppling till det mesta i livet. Än i dag vinner vi på att följa månens faser med olika magiska ritualer för olika månfaser.Våra spell och böner månfaserna är mer individuella och personliga, ritualerna handlar mer om den enskilda personen än vid större högtider, där ceremonierna oftast  handlar om mer än vad vi önskar för oss själva.

Med ljus och kärlek från Laura