Lite förarbete inför Vårdagjämningen

Eld, energi, glädje , ,

Inför solens återkomst är det en hel del vi ska göra. För att rensa boendet från dåliga energier, sopar jag först golvet i hela huset med en kvast av tall. Tall är särskilt bra eftersom det sägs skydda hemmet och även bringa rikedom. Tallkvasten får sedan stå och “vakta” vid ytterdörren. Det går naturligtvis också att använda en vanlig köpekvast.

I ritualen ingår också att rena sitt hus och sin plats. Vi börjar längst in i husets/lägenhetens  norra hörn och stänger alltid dörren till det rum vi befinner oss i, medan vi håller ett vitt ljus eller ett av naturligt bivax  i ena handen och rökelse eller ett smudgestick i den andra. Gärna med vit salvia för noggrann rening. Vi rör oss sakta genom rum efter rum, stänger allitid dörrarna om oss och renar rummen genom att röra oss runt i hela rummet.

I slutet av den här ljusritualen och reningen placerar vi ljuset på ett rött papper och manifesterar vår önskan om renhet, skydd och andra önskemål tills ljuset brunnit ner. Därefter släcker vi rökelsen och lägger den på ett rött papper tillsammans med resterna av ljuset. Sedan knyter vi ihop allt med röd tråd och bränner det lilla knytet över ett rött ljus för kraft eller ett ljus i önskad färg beroende på sin egen föreställning. Kanske lila för andlighet och skydd mot ondska, grönt för pengar och tillväxt eller kärlekens djuprosa färg – valet är ditt att välja favoritfärgen. Sedan är vi beredda att ta emot solen och våren.

Med ljus och kärlek från Laura