Ladda upp med ny energi

drömmar, energi, magi ,

Hur gör jag det? Har själv pratat om ut i naturen, sova längre och bättre, meditera, utöva yoga och andas djupt.

Nu letar jag efter snabb och hållbar energi. Njutning som kickar igång energin. Men först ska du se till att mota bort grubbeltankarna. Ge hjärnan en paus. Se till att du då och då lägger ditt fokus på lövverket, på änderna i dammen eller molnen som drar förbi. 10 minuter blir nästan som en mini meditation.

Kom alltid ihåg att ett gott skratt förlänger livet, så leta upp något att skratta åt. Det finns massor av roliga klipp på Youtube och andra kanaler. Det är svårt att skratta ensam, så be någon trevlig person att hålla dig sällskap och skratta med. Har du märkt att när andra börjar skratta,skrattar du också.

Lyssna på musik är alltid bra, inte något avslappnande utan något som sätter igång glädjekänslorna. Medryckande ska det vara.

En riktig energikick är naturligtvis härliga bär och smoothies! Våra svenska bär, lingon, blåbär, hallon, tranbär, björnbär och vinbär har massor av vitaminer och antioxidanter och antiinflammatoriska ämnen. Så bättre energihöjare är svåra att hitta.

Det skulle i så fall vara en smoothie av 1 stor gurka, en näve späda nässlor, en näve kirskål och några små maskrosblad. Blanda i ett bund mynta eller persilja. Mixa och ha i krossad is. Superfräscht, nyttigt, uppiggande!

Vad vi inte får glömma är livselexir nr. 1, KAFFE! Drick kaffe – flera koppar om dagen och med gott samvete. Vill du dricka så nyttigt som möjligt, drick svart eller blanda i lite mörkt, ekologiskt kakaopulver. Gott och supernyttigt. Forskning visar att kvinnor som dricker tre till fem koppar kaffe dagligen, har mindre risk att drabbas av typ-2 diabetes, tinnitus, Parkinsons och Alzheimers sjukdom.

Säg tack om du vill vara lycklig. Skriv ner, bara tre saker som du är lycklig över varje dag! Har du en tacksam inställning till livet är det lättare att vara positiv. Då har du lättare att njuta av goda upplevelser och har ett bättre immunförsvar. Tänk Attraktionslagen och positivt tänkande.

Ser du rönnbären på bilden. Skyddar fantastiskt mot negativa energier, så en liten kvist hjälper fint. Är också dekorativt.

Många hälsningar, ljus och kärlek från Laura