Kryddan i livet

hälsa, harmoni, hopp och tro , ,

Kryddor är inte bara magiska – de ger oss dessutom hälsa, tröst, välbefinnande och harmoni. Utomlands älskar jag att gå på marknader där det säljs kryddor och örter. Dofterna är bedövande! Här hemmavid använder jag alltid kryddor och örter för att förstärka mina rökelser och smudgesticks. Ofta gnider jag in mina ljur med kryddblandad olja innan ritualer. Kryddor och örter är alltid ekologiska, likaså oljan, för vem vet vad för konstigheter man annars eldar.

Ni som ofta läser min blogg vet ju att jag älskar eldens magi och inför Valborgsmässoafton plus 1 maj förbereder jag något väldigt extra.  Brasan jag kommer att elda ska innehålla alla träslag som finns häromkring, med extra bark från al, en, björk och pil för att få magi till max. Och nej, jag springer inte runt och hugger vilt i skogen – här finns flera hyggen i skogen runt omkring och skogsbolaget har gett löfte att jag får plocka vad jag vill, märk plocka – inte hugga, inte såga. Äj tacksam och supernöjd. Detta blir en superbrasa,

Kvar har jag också från förra hösten en stor säck med torkad gråbo, spådommens och andlighetens ört, som jag allt eftersom kommer att kasta in i brasan. En liten, liten nypa slinker också ner i mitt “spådoms te” inför Valborgskvällens divination. Det brygger jag också med svart chinate, citronmeliss, rosenknoppar i rött och en stång Ceylonkanel. Har också börjat förbereda en lista på mörkt lila papper, med önskningar och böner, spell och manifestationer,  som jag lovat att ta med i mina ritualer.

Med eldens ljus och kryddors doft från Laura