Jag tänder ett ljus….

advent, andligt, helger , ,

.. och ber en bön  om hälsa, fred, frid och kärlek, samtidigt som jag, liksom varje år vid den här tiden, lyssnar på “Tänd ett ljus och låt det brinna…” Det brinner alltid över jul och nyår, ett nystöpt bivaxljus för just detta. Tänder och byter så det inte slocknar, liksom ett “Candle run” med goda avsikter.

Rökelsen som brinner doftar av rosor, lavendel och liljor. Bordet är smyckat med bergkristaller, ametister, granater och en liten rubin i form av ett hjärta. Runt om har jag strött vita ut pärlor (från ett par halsband jag klippte för framtida ritualer). Vi har nu redan den tredje adventshelgen, men innan det nya året kommer har vi haft fjärde advent när vi tänder vårt fjärde ljus, vi har haft Vintersolståndet den 22 december, hela Julhelgen och årets sista, mäktiga fullmåne den 27e – så naturligtvis Nyårsafton.
Låt oss använda alla dessa speciella dagar för magi och ritualer – avslut och ny början – för att med våra energier påverka inför ett fantastiskt nytt 2024! Använd attraktionslag och tankens kraft – var övertygad och tänk dig det du önskar som om det redan vore så. Använd också ordets kraft och säg högt hur det ska bli. Till sist skriver du en beställning på det du vill ha, det skrivna ordets kraft. Det kommande året ska bli bra. Tro helt fast på det! Kanske också avsluta året med en spådom, för att se om nya vägar öppnas.
Med ljus och kärlek till dig