Ilskans krafter

energi, ilska, Livsstil, magi , ,

När känslorna kokar – hat, vrede, ilska, man är rasande och så där riktigt, riktigt arg. Känslorna flammar upp som eldslågor, men det värsta brukar gå över rätt snabbt om man dämpar trycket lite. Skriker, stampar kastar saker – se bara till att ingen står i vägen, hehe. Att lätta trycket är bara bra.

Ibland säger vi ja till saker vi inte borde, vi sväljer ilskan och säger ja – när vi borde säga NEJ! Sen ligger det inom oss och gror, missnöjet blir bara större och större. Tursamt nog har vi fullmånen- Jag brukar använda mina fullmåneritualer till att bli av med allt som belastar.

Tänder mina 3 levande ljus, eller en brasa utomhus och skriver det jag vill avsluta på en röd papperslapp, en för varje avslut och “matar” elden med pappret. Samtidigt ber jag om avslutet. Brukar skriva max 3 lappar varje gång, men du kan fortsätta ett par dagar i rad efter fullmånen om du har mycket att rensa bort. Det är så viktigt för vår hälsa, att vi gör oss av med tankar på något vi inte kan ändra. Stenen som är kastad får vi inte tillbaka, hur gärna vi än skulle ändra på det vi sa eller gjorde.

När vi blir frustrerade och kroppen visar avvärjande känslor är det bästa, att bli av med frustrationen genast. Om det behövs och är möjligt, släpp loss känslorna. Välkomna och tillåt “vulkanutbrottet”, för att bara svälja ilskan är inte bra. Gorma och svär istället. Ger sig inte ilskan brukar en längre löptur eller yoga hjälpa. Därefter kanske meditation – försöker du genast blir det svårt. Ingen djupandning i världen hjälper mig, när jag är blixtrande arg [=förbannad].

Bara inte gå till överdrift och använda mer “våld” än situationen kräver. Man behöver inte kasta den dyraste vasen, inte ens när vreden mullrar inombords.

Med ljus och magisk kärlek från Laura