I Tarotkortens värld

ärkeängel, spådom,, tarot

Att lägga Tarotkort är något jag älskar, för mig själv, vänner, kunder. Har hållit på från tidig ungdom fram till de de första gråa hårstråna, dvs nu och kommer att fortsätta länge till. Det lugnar nerverna, ger stöd till frågor man har om framtiden och hjälper till att reda ut svåra situationer. Jag har en känsla av att korten för en dialog med både intuitionen och det undermedvetna. Ju mer man övar desto säkrare blir man att tyda vad korten vill säga.

Varje månad eller mer riktigt, varje stjärntecken har sin speciella plats i kortleken. Just nu är vi i Skorpionens tecken 23 oktober till 21 november. I tarotkortleken representeras den här månaden av kort nr 20 i stora Arkanan, Domen, och ärkeängeln Jeremiel som ger Skorpionen sitt stöd. Ärkeängeln Jeremiel är förlåtelsens ängel, så be bara honom om hjälp om du gjort något som du vill ha förlåtet för. Även om du vill förlåta andra för att själv få sinnesro.

Domen är ett allvarligt kort i kortleken. Det ber dig stanna opp och tänka efter,så du blir medveten och vågar börja om på nytt Du kommer att få stöd från oväntat håll så att du vågar ta steget och gå din egen väg. Du kommer att se saker i livet annorlunda. och det hjälper dig framåt. Kanske först njuta och bara vara. I Änglatarot leken är kort nr 20 Förnyelsen.

Skorpionen har den här månaden även hjälp av planeten Pluto, som är den store förnyaren. Du vet väl att i romersk mytologi var Pluto undervärldens gud och även välståndets. Pluto styr tillsammans med Mars över tisdagen och ger kraft, mod och styrka. Rätt bra då Skorpionen sägs vara mycket intensiv. Röd är färgen och doften är mysk, sandelträd eller vanilj. Kristallen i oktober är opal och för november citrin. För hela perioden en ametist – lugnande och skänker klarhet, bra för intensiva personer.

En, nej flera kortlekar ligger alltid beredda på mitt skrivbord. Renade med både örtarökelse och månvatten. Så att jag alltid har en renad kortlek när kunden ringer. Jag vill inte ha gamla energier kvar. Eller så drar jag kanske ett kort själv för att se hur kvällen blir.

Önskar dig goda kort, ljus och kärlek, LAURA