I Skyttens tecken brinner elden

Eld, energi, zodiaken , ,

Vi är nu i Skyttens tecken från 22 november till 21 december. Ett positivt eldtecken i zodiaken denna mörka årstid. Skytten ger oss energi och hjälper oss med både fina drömmar och framåtanda. Verkar vara vad vi alla behöver, särskilt som vi i år blev överraskade av ett ordentligt snökaos runt nymånen för ett par dagar sen. Lyckligtvis fick vi också hjälp av turplaneten Jupiter runt nymånen och idag när  jag skriver, har vi kommit fram till fredag, kärlekens dag när planeten Venus och kärleksgudinnorna Freja och Afrodite har ett finger med i spelet för oss alla. Freja har till och med gett namn till fredagen.

Känns som det är Universums plan, att just Skytten fick den mörkaste av alla månader – vem skulle annars utmana mörkrets utmaningar med optimism och framåtanda och som den frihetsälskande person Skytten är, även låta alla oss andra i zodiaken ta del av hoppfullheten. Jupiter, som var inblandad vid nymånen, är också Skyttens ständiga lyckoplanet. Tarot kortet som beskriver Skytten är Måttfullheten, tarokortlekens kort nr. 14 i den stora Arkanan ,Temperence som står för Balans.

Ärkeängeln för Skyttens tecken är Raquel, som hjälper till att skapa fred och harmoni. Hon hittar lösningar och förbättrar samarbetet inom både familjer och grupper. Guds vän. som under vintern också skyddar mot snöns och isens kyla. Hon sägs vara snöns och isens gudinna dessutom. En annan ärkeängel, som har stort inflytande just på fredagar är Anael, kärlekens ärkeängel. Så vi har att välja på bland planeter, gudinnor och ärkeänglar vid våra böner och ritualer. Jag brukar välja en eldritual för kärlek med röda och rosa levande ljus på fredagar, doftljus eller rökelse med rosblommor och lavendel. Tänk på att kärleken även innefattar alla sorters vänskap, godhet och förståelse för varandra.

Med ljus och mycket kärlek från Laura