I Oxens tecken….

harmoni, hopp och tro, zodiaken

I dag 20 april kommer vi in i Oxens stabila månad. Ordning och reda, struktur och fasta rutiner brukar känneteckna Oxen och även tiden under hans månad, den här gången har vi visserligen Pluto, som sprider en del stormiga känslor ett tag, men det går över om några dagar. Då har Pluto dragit vidare och vi kan, tillsammans med Oxen, koncentrera oss på det som komma skall.

Mekurius är också att räkna med den här veckan – väl mest idag på onsdagen, som är just Merkurius dag. En dag som är bra för handel, ekonomi, förhandlingar, jobb, skrivande – en vishetens dag. Söker du jobb, gör det på en onsdag. Eftersom den jordnära Oxen också är sysselsatt med materiella värden och pengar låter kombinationen Oxe/Merkurius som alldeles utmärkt.

En Oxe är en vänlig människa, en som bygger broar och det brukar återspeglas i på Oxens månad. Här har vi frid och harmoni. Kanske minns du att vi hade Oxens år hela förra året i den kinesiska zodiaken, och visst var det ett fredligt år, jämfört med 2022 som i Kina är Tigerns år. Styrka och kamp något som verkar passa även på vårt år. Här väntas stora förändringar och vi får hoppas att de vänder till det bättre.

Så får vi inte glömma bort att Oxen också är en mycket vänlig person, som är väl eftersom han kan vara omedgörlig ibland. Då brukar vänligheten kunna jämna ut det. I Tarotkortlekens Stora Arkana är det nr. 5 “Översteprästen” som associeras med Oxen – båda är konservativa och gillar fasta rutiner. De är båda väldigt målmedvetna och ger inte upp.

Jordnära och stadig som en klippa i stormen, det är Oxen det. I tecknet Jord har vi säkerheten på första plats. Jorden är också förbunden med personligt växande. Genom jorden lär vi oss släppa taget om det gamla och låta det nya växa. Jorden visar oss att vi ska respektera det som växer på vår jord.

Med ljus och trygg, harmonisk kärlek, från Laura