I min gamla eka….

energi, glädje, Livsstil , ,

Vid närmaste skogstjärn har jag förtöjt min gamla eka och drar mig tillbaka dit, särskilt när jag vill tänka efter. En sorts eftertankens lilla båt. När jag satt, eller lagt, mig tillrätta känns det som om hela jag sköljs över med ett extra lugn, liksom från en extra stor “snuttefilt” för vuxna! Den, ekan alltså, kommer från min fars farfar, så när jag väl sitter där, känner jag mig som i visdomens trygga famn. Så ska det vara.

Det är lite konstigt, Jag som inte alls är förtjust i varken motor- eller segelbåtar – jag älskar att flyta omkring i lilla ekan. Har till och med lagt kudde och madrass i botten, för att ligga och titta på himlen och molnen. Det är otroligt rogivande – händer ibland att jag drar iväg till min lilla båt någon stjärnklar natt när det inte är för kallt. Nu på hösten med en skön yllefilt och ibland myggnät – jag försöker att alltid vara beredd på det mesta.

Vi behöver väl alla våra magiska små andningshål och detta är ett av dem för mig. Att meditera mitt i naturens [för det mesta] lugna värld och låta sina positiva tankar flyta runt. Tänker på detta att sända positiva signaler, för att få positiva energier tillbaka. Så jag tar till mig naturens alla ljud och känner hur jag fylls med ro, samtidigt som jag koncentrerar mig på djupa andetag så att tankarna inte fastnar i något.

Du behöver inte ut i skogen och sitta under sjtärnhimlen om du inte känner för det. En mysig soffa, favoritfåtöljen och några vackra kristaller och ljuvliga, kanske doftande tända ljus på bordet framför dig. En spadag hemma med underbar aromaterapi och finaste oljor med ros och lavendel. Eller i bastun? Välj din absoluta favoritplats för magi.

När hösten har kommit och bladen visar upp en skog av guld, då är tiden kommer för spådom, magi och mirakel, för ritualer och spell. Snart kommer höstdagjämning – senare följd av Halloween och därefter Alla helgons dag. Alla våra önskningar ska manifesteras på bästa sätt och rökelse ska hjälpa oss bli av med onda energier. Så sist men inte minst, kontakt med våra kära som gått över regnbågsbron.

Med ljus och kärlek från Laura