I en häxas hem….

drömmar, Eld, energi , ,

Det magiska och mediala tar en väsentlig plats i mitt häxhem just nu. Använder alla ljusa timmar till att förbereda för höstens alla högtider, trolska och mediala. Dessutom kommer nymånen lördag 14 oktober och en ny fullmåne, lördag 28 oktober, när vi smygstartar Halloween. Allt samma helg som vi dessutom ställer tillbaka klockan 1 timme, men jag har redan utgjutit mitt missnöje över tidsomställningar, så det släpper jag helt.

Bättre är nu att lägga all kraft på det vi önskar allra mest. Tiden runt nymånen är perfekt för önskningar och tillhörande ritualer och världarna kommer redan allt närmare varandra, så alla sorters spådom och seanser har “högsäsong”, om man nu kan kalla det så! Energierna ökar.  Men, men – kan förstås glömma det jag vill allra mest, få sommaren tillbaka. Visst älskar jag hösten när den står i sin fulla färgprakt, men det är nu slutsimmat, bär och svamp har tagit slut och barfotahäxan använder skor. På den positiva sidan står att tiden finns både att stöpa ljus och en annan favoritsysselsättning – att tillverka rökelse av allt som samlats under hösten.

I normalfall använder jag mitt kontor för allt “häxgöra”, men just nu ligger allt utbrett i nästan hela huset. Fjädrar för drömfångare, små bjällror för vindspel, material för häxkvastar och trollstavar. Köket är överfyllt med torkade örter som hänger lite över allt – behövs för många sorters magi! Så, rätt nöjd är jag iallafall här i mitt häxhus – kylan motar jag än så länge bort med att elda i öppna spisen i vardagsrummet och laga mat på vedspisen i köket. Alla fönster och dörrar isolerade för vintern. Alltså tid för häxmagi!

Med magiskt ljus och massor av kärlek….